IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: U Studentskom domu na Bjelavama uhapšeni osumnjičeni za učešće u ubistvu Ranka Radoševića zvanog Eskobar… (foto, video)

Pripadnici Uprave policije MUP- a Kantona Sarajevo večeras su uhapsili A. Š., rođenu 2001. godine u Brčkom, a za kojom je raspisana međunarodna potjernica zbog krivičnog djela ubistva, počinjenog na štetu R. R., 9. marta 2023. godine u Beogradu, Srbija, saopćeno je iz MUP- a Kantona Sarajevo…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda 15: 03-2023, 00: 24… SARAJEVO: U Studentskom domu na Bjelavama uhapšeni osumnjičeni za učešće u ubistvu Ranka Radoševića zvanog Eskobar… (foto, video)

MUNJEVITA AKCIJA SARAJEVSKE POLICIJE ZBOG UBISTVA ESKOBARA U SRBIJI

Kako je potvrđeno iz sarajevske policije, 22-godišnjakinja je slobode lišena na području općine Centar.

Faktor nezvanično saznaje da je djevojka uhapšena u Studentskom domu na Bjelavama.

– Obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a lišena slobode je predata u Jedinicu za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Akcija je izvedena u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijom Brčko Distrikta – naveli su iz MUP-a KS.

U pitanju je djkevojka osumnjičena za pomaganje u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara (54), ubijenog u kafiću na benzinskoj pumpi u beogradskom naselju Rušanj 9. marta ove godine.

Čitaj još:   PANIKA i Šok u Parizu: Pred Trampa istrčala žena golih grudi...

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu istraga je pokrenuta protiv Stefana Z. (28) iz Lebana i Luke V. (35) iz Kraljeva.

Kako su prenijeli srbijanski mediji, protiv još dvoje osumnjičenih, državljana BiH, istraga je pokrenuta zbog sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo u pomaganju.

Ubijeni Ranko Radošević Eskobar navodno je bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je likvidiran u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić.

Radošević je dovođen u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem, kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.

Eskobar se bavio prodajom vozila, a mušterije su mu bile ljudi iz podzemlja. Kako je Blic pisao, on je prepravljao obična vozila u blindirana i time povećavao njihovu vrijednost.

BONUS VIDEO: Pripadnici PU Beograd uhapsili dvije osobe zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teško ubistvo…

Čitaj još:   MILO Đukanović u PLJEVLJIMA: Pobijediću zajedno sa svima vama... Srbiji smo uvijek bili prijatelji, protiv smo velikosrpskog nacionalizma... (foto)

izvor Faktor.ba

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

SARAJEVO BOJKOT: HDZ i Klub Hrvata poteže pitanje VITALNOG NACIONALNOG INTERESA…

Izjašnjavanje o navedenom zakonu bi trebalo biti po hitnoj proceduri, Read more