IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Adnan ČIRGIĆ: Premijer u ulozi tužioca… (foto)

Vijest da su učesnici građanskoga protesta povodom dolaska Jakova Milatovića na Cetinje od strane tužioca dobili krivične prijave još jedan je pokazatelj gaženja svih demokratskih principa i osnovnih ljudskih prava…

CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 16: 03-2023, 09: 24… Adnan ČIRGIĆ: Premijer u ulozi tužioca… (foto)

Piše: Adnan Čirgić

Izricanjem tih krivičnih prijava dekontekstualizuje se događaj pa bi neupućeni mogao pomisliti da su Cetinjani protestovali protiv Jakova Milatovića iz hira a ne iz bunta i revolta jer je riječ o doskorašnjem Krivokapić- Abazovićevu ministru koji je sadistički uživao u tzv. gluvoj sobi gledajući kako policija– uz naredbu ili odobrenje te Vlade – vrši dotad neviđenu torturu nad golorukim građanima, zasipa ih mecima, šok bombama i suzavcima i razgoni bagerima.

A u toj gluvoj sobi– ako je vjerovati onima koji pripadaju istome ideološkom brlogu kojem i Milatović– današnji se predśednički kandidat nije libio ispuniti naloge Aleksandra Vučića ni po cijenu smrti deset Crnogoraca.

Je li onda čudo što je grupa cetinjskih građana došla da iskaže protest i prezrenje kaliježnome predśedničkome kandidatu koji je na Cetinje i došao baš zato da bi izazvao ovu pometnju?

Jesu li ga građani gađali suzavcem? Ili možda gumenim mecima? Jesu li bačili šok bombu? Jesu li angažovali privatne bagere da mu slome kola?

Da nije Raonić i ovoga puta zapazio koji molotovljev koktel? Jedino “oružje” koje je kamera zabilježila kod građana bio je kišobran!

Među Milatovićevim pratiocima bilo je, vele, i koječega ubojitijega od lumbrele! Je li tužilaštvo reagovalo povodom toga? Je li provjerilo navode o naoružanim sumnjivim osobama u Milatovićevoj pratnji i identifikovalo ih?

Čitaj još:   ADNAN Čirgić: FAŠISTIČKO JEVANĐELJE

Sudeći po izjavama diplomatskih predstavnika EU, SAD-a, Velike Britanije, a posebno Francuske, Jakov Milatović je maltene usljed pretrpljenoga nasilja na Cetinju onespobljen za dalju kampanju. Osokoljen tim izjavama Vučićev premijer Crne Gore prozvao je tužilaštvo kako ne smije procesuirati, kako on reče, vazda istu ekipu od 15-20 ljudi.

Nakon toga Abazovićeva naloga tužilaštvo je hitro reagovalo i već identifikovalo osam osoba, podnijelo protiv njih krivične prijave te najavilo dalji postupak. Valjda da ispune onu razliku do 15-20, koliko ih je vrhovni državni tužilac Dritan Abazović identifikovao.

Ovakvi tirjanski autokratski postupci pokazatelj su da smo zagazili u živo blato velikosrpske despotije putinovskoga tipa iz kojega nas sigurno izvući neće ni Popa ni Rajnke ni Medoks, a ponajmanje Timonije, jer su upravo oni potonje parlamentarne izbore– održane u neviđenoj atmosferi upliva tuđe države u naš izborni proces– pozdravili kao demokratsku smjenu vlasti iako je iole avizanome čeljadetu bilo jasno da nije riječ o smjeni vlasti nego o civilizacijskome zaokretu od EU ka Rusiji i Srbiji.

Podnošenje krivičnih prijava protiv građana zbog bunta izazvanoga dolaskom jednoga izdajnika i provokatora, a na poziv premijera koji se direktno miješa onđe đe po Ustavu ne bi smio, alarm je za sve slobode ištuće članove ovoga društva.

Jer riječ je o otvorenome zastrašivanju političkih neistomišljenika od strane vlasti, o odmazdi nad ideološkim protivnicima čiji je jedini grijeh što su Crnogorci i što svoju zemlju žele viđeti u EU a ne pod nogom Aleksandra Vučića.

Čitaj još:   STIGLE MAPE: Evo kako su ukrajinske trupe za 4 dana pregazile rusku vojsku... (foto, video)

Taj je postupak tim gori što je među onima protiv kojih je pokrenuta krivična prijava čak i jedan pisac, potpredśednik Crnogorskoga PEN centra! Lista će se bez sumnje širiti dok se ne ispuni kvota koju je Abazović odredio. Oće li procrnogorska politička elita čekati da se ispuni kvota da bi reagovala?

BONUS VIDEO: Instruisani verbalni napad na Jakova Milatovića

izvor Aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more