IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Vrijeme je da se srcem bude uz Crnu Goru– nikome se pomjeriti nećemo… (foto, video)

Cetinje vječni simbol Crne Gore i vječni trn u oku njenim negatorima

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 16: 03-2023, 21: 24… DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Vrijeme je da se srcem bude uz Crnu Goru– nikome se pomjeriti nećemo… (foto, video)

Neka bude svima jasno, ja sam autentični kandidat one istinske građanske Crne Gore koja nije mijenjala ni kape, ni nacije, ni jezike, ni države, ni ideologije, koja nije pravila dilove sa negatorima Crne Gore, koja nije unovčavala svoju ljubav prema Crnoj Gori, koja je vazda bila uz naše manjinske narode, kazala je Draginja Vuksanović Stanković na završnoj konvenciji „Draginja Srcem“, održanoj sinoć u Prijestonici.

Ona je naglasila da je uvijek bila sa građanima dokazujući u prethodne dvije i po godine prisustvom na svakom protestu i svakom mjestu gdje se branilo dostojanstvo Crne Gore. Nikada nijesam bila iznad nego vazda sa narodom i građanima i tako će ostati, kazala je kandidatkinja SDP-a.

“Ja sam predstavnik ne samo moje SDP već i svih onih građana bez čije borbe 90-ih nikada ne bi bilo sjajne majske zore 21. maja, bez kojih ne bi bilo svih velikih pobjeda evropske Crne Gore, bez kojih ne bi bilo naših lavica, naših ajkula, naših zlatnih sokola i njihovih velikih sportskih podviga. I baš zato što znaju da smo mi satkani od čelika, a ne od interesa, baš zato nama prijete.

Ali sve te kukavice koje mi prijete ne znaju da to samo budi još jaču snagu u meni da se borim još više još snažnije za pravo, čast i slobodu naše jedine domovine CG,”, poručila je Vuksanović Stanković.

Cetinje vječni simbol Crne Gore i vječni trn u oku njenim negatorima

“Nigdje nije teže govoriti nego u gradu koji je vječni simbol Crne Gore, njenog milenijumskog trajanja, njene slobodarske istorije, koji je simbol antifašizma, prkosa i otpora nepravdi. Gradu kojem su se divili brojni svjetski velikani, gradu Ivana Crnojevića, svih slavnih Petrovića, mjesto sa kojeg je krenuo slavni Božićni ustanak, grad heroja njih 49 po čemu je bez premca u porobljenoj Evropi.

Ali i grad velikih, poput  Lesa Ivanovića, Danila Kiša, grad koji je nakon dolaska onih čuvenih mladih lijepih i pametnih zapalio luču crnogorske slobode i nezavisnosti, spašavajući obraz Crnoj Gori. Onaj grad sa čijeg se dvorskog trga zapjevala ona antologijska “Sa Lovćena vila kliče oprosti nam Dubrovniče”!…

Grad – istorija, crnogorski najtvrđi bedem i garant opstanka nezavisne i slobodne Crne Gore. I zamislite taj grad, kojemu najveće sile kroz istoriju nijesu mogle ništa, pokušali su da ponize oni nesrećni Zdravkovi  apostoli dirigujući iz njihove VAR sobe 5. septembra tokom ustoličenja njihovog mitropolita.

Dobili su odgovor, dobili su prkos i otpor crnogorski, uprkos njihovim sramnim suzavcima i šok bombama. A da su išta znali o crnogorskoj istoriji, da su ikad spoznali onu Njegoševu da Crnogorci ne ljube lance, nikada se ne bi usudili niti pomislili da mogu poniziti Cetinje.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: U Beogradu su prema meni postupali kao prema kriminalcu... (foto)

Sram ih bilo za to što su tada učinjeli, taj će ih žig pratiti i nikad tu ljagu sa sebe sprati neće koliko god navlačili na sebe jagnjeću kožu, koliko god sebe predstavljali onim što nijesu, koliko god lagali da nijesu činjeli ono što su činjeli”,  kazala je Vuksanović Stanković.

Nekada smo bili sto posto Crnogorci a danas nacionalisti, a mi i tada i sad samo bezuslovno okrenuti svojoj Crnoj Gori

Ona je kazala da Cetinjanima ne treba posebno govoriti đe je Crna Gora danas nakon političkih promjena 30. avgusta.

“Znate da smo i mi iz SDP htjeli promjene ali ne promjene na talasu kleronacionalizma, revizije prošlosti, rušenja ugleda države u međunarodnoj zajednici. Ne promjene kojima se rukovodi sa Vučićevog kanabea i iz manastira SPC.

Ne promjene koje će zaustaviti naš EU put, a našu saradnju sa NATO savezom kompromitovati. Ne promjene koje nas svađaju sa susjedima. Ne promjene koje će nem opet donijeti atmosferu 90-ih, ambijent u kojem će se naši brojčano manjinski narodi osjećati kao strano tijelo u državi a Crnogorci opet kao za vrijeme jedinstvenog DPS biti stigmatizovani kao nacionalisti.

Da, sjećate se, nekada smo bili pogrdno nazivani 100 posto Crnogorci, a danas nas neki nazivaju, zamislite, nacionalistima samo zato što ne damo na sebe, što ne ćutimo kada kažu da nas nema, da smo izmišljeni, da će od Crne Gore da naprave malu Ukrajinu, ili da će se lako njih 10 miliona obračunati sa nas 100 hiljada”, navela je Vuksanović Stanković.

Niko nema tapiju nad Crnom Gorom

To da je, kako kaže, ugrožen građanski koncept države niko danas ozbiljan ne može osporiti.

“Moj i naš odnos prema svemu tome je jako dobro poznat – valjda se mi ne moramo nikome dokazivati. Ali želim da poručim onima koji misle da su jedini Bogom dani da brane CG, koji misle da imaju tapiju i monopol nad CG ili koji misle da opstanak CG treba da zavisi od bilo kog pojedinca ili partije.

Poručujem im– zbog takve vaše odbrane CG nama se desio 30. avgust. Nećemo dozvoliti da se bilo čija nepočinstva, nepravde i pljačke pokrivaju pričom o odbrani crnogorskih interesa. CG ćemo braniti srcem, hrabrošču, poštenjem, solidarnošću, brigom o svima a ne samo privilegovanima. To je jedina prava i uspješna odbrana Crne Gore”, naglasila je Vuksanović Stanković.

Penzionera se samo sjete pred izbore

Danas se, ističe, mnogi sjete i penzionera, vazda pred izbore.

“Nijesu ih se sjećali dok smo moje kolege i ja predlagali inovirani Zakon kojim su se povećale penzije, kad smo na ulici sakupljali potpise. Vi ste izgradili ovu zemlju i naše društvo treba na pravi način da vam se oduži. Vi nijeste krizu ni proizveli, pa ne treba da plaćate svaki odlazak kod doktora ili skupe ljekove. Zbog toga ću posebnu pažnju posvetiti borbi za penzije od kojih će se pristojno živjeti”, naglasila je kandidatkinja za predsjednicu.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Vrijeme će pokazati da nema razloga da DRITAN Abazović bude ponosan na bilo kakvu aktivnost policije na Cetinju... (foto, video)

Mi smo već pobijedili jer srcem radimo za Crnu Goru – glasajte iz uvjerenja ne iz straha

Kako kaže pobjeda se mora izvojevati samo srcem.

“Niko nema nijedan razlog da u 1. krugu ne glasa za kandidata koji mu je najbliži po uvjerenjima, za kojega smatra da će biti njegov najbolji predstavnik. Pozivam vas da glasate iz uvjerenja a ne iz straha.

Podrška mojoj kandidaturi je najmanje podrška meni. To je podrška i davanje snage onoj najčistijoj Crnoj Gori, Crnoj Gori bez ikakvih kalkulacija, onoj Crnoj Gori koja je u pitanjima temeljnog odnosa prema državi uvijek ostala ista. Crnoj Gori koju su 90- ih hapsili, tamničili, pratili, satanizovali zbog čiste ljubavi prema državi. Cnoj Gori koju čini rijeka slobodnih ljudi koje ne kontroliše nijedan centar moći. Crnoj Gori koja je na pravoj strani istorije više od tri decenije.

Ta Crna Gora mora biti snažna ako hoćemo da oduvamo ove vjetrove kleronacionalizma koji su nas stisli. Dajte snagu takvoj Crnoj Gori. Raširite jedra takvoj Crnoj Gori.

Ne sumnjam da će 19.marta biti tako. Ja vas nikada neću iznevjeriti jer volim Crnu Goru srcem. Srećna nam pobjeda- Nek je vječna Crna Gora!”, zaključila je DRAGINJA Vuksanović Stanković.

Bonus video: Draginja Vuksanović Stanković: Očekujem pobjedu, cilj nam je očuvanje mira i integracija u EU

izvor Antena M.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more