IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS UŽIVAJTE U SUNCU: Kad stiže u najavi nova promjena vremena… (foto)

Danas KOD NAS pretežno sunčano vrijeme…

SARAJEVO: Regia, Zanimljivosti, vijesti, petak 17: 03-2023, 08: 24… DANAS UŽIVAJTE U SUNCU: Kad stiže u najavi nova promjena vremena… (foto)

Najniža jutarnja temperatura zraka između -5 i 0°C, a dnevna jugu do 16°C.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0 stepena Celzijusovih, na jugu do 4.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu do 16 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -3 stepena Celzijusova, a najviša dnevna temperatura zraka oko 10.

petak, 17.03.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Mada će biti svježije većim dijelom dana, dodatna stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu populacije. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i posvetiti pažnju zaštiti od hladnoće, naročito u unutrašnjosti tokom prijepodneva. Uz više sunca i preovladavajuće sjeverno strujanje, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti sa odmicanjem dana i umjerenim porastom temperatura.

Čitaj još:   KO JE 4. I 5. SEPTEMBRA BIO U CETINJSKOM MANASTIRU: Tajnovita civilna SEDMORKA (video)

U subotu pretežno sunčano vrijeme. U Bosni prijepodne vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka između -3 i 1°C, a dnevna između 11 i 17°C.

U nedjelju prijepodne pretežno sunčano vrijeme. Povećanje oblačnosti sa zapada u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura zraka između -1 i 3°C, a dnevna između 13 i 18°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Kiša se očekuje u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 9°C, a dnevna između 13 i 18°C.

IZVOR iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more