IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ROŽAJE: Donator Sabah Čolović- “Daću opet novac ako treba da se sporne freske prekreče i iscrtaju nove…” (foto, video)

Freskopis u jedinoj crkvi u Rožajama izazvao je i pažnju međunarodnih medija. TRT je, u emisiji Across the Balkans, obradio priču iz grada na sjeveru Crne Gore i razgovarao sa donatorima koji su dali novac, a na kraju predstavljeni kao zlikovci.

Jedan od donatora, Sabah Čolović kazao je da se takve stvari rade samo da bi se izazvale podjele “među narodom koji godinama želii da krene dalje”. Dodaje da je spreman da donira novac opet, za krečenje.

“Tu mržnju ne produbljuje cio srpski narod neg upravo šaka ljudi koja je zlobna. Mislim da oni u manastirima samo razmišljaju o tome kako da zavade taj napaćeni, jadni narod koji se vjekovima bori za nešto. Ja ću opet donirati novac za to krečenje koje je dogovoreno i za crtanje novih freskopisa koji odgovaraju današnjem vremenu”, kazao je Čolović.

Čitaj još:   ISTANBUL: Niz sadržaja povodom 100 godina Republike Turkiye... (foto, video)

Sa njim je saglasan i drugi donator– Muhamed Agović.

“Oni su nam tražili da doniramo. Zvali su da pomognemo da se renovira crkva, rekli su da ulazi voda, da se stvara vlaga… Mi smo naravno odmah se organizovali i nas oko tridesetak je dalo novac. Nismo ovo očekivali zaista. Ko god traži pomoć mi smo tu da pomognemo i opet ćemo, a to što su uradili neka ide na obraz njima, koji su to napravili”, kazao je on.

izvor: Rožaje Vijesti