IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAŠNO- FUDBALER ODBIO IGRATI ZA BIH KAKO BI IGRAO ZA SRBIJU: Tamo ga nisu ni pozvali… (foto, video)

Iako je bio na širem spisku, Vladan Kovačević nije dobio poziv selektora za naredne mečeve.

SARAJEVO: BiH, Sport, vijesti, petak 17: 03-2023, 17: 24… STRAŠNO- FUDBALER ODBIO IGRATI ZA BIH KAKO BI IGRAO ZA SRBIJU: Tamo ga nisu ni pozvali… (foto, video)

Selektor nogometne reprezentacije Srbije Dragan Stojković saopćio je iznenađujući spisak igrača za prva dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a zanimljivo, na spisku nema bivšeg golmana mlade reprezentacije BiH Vladana Kovačevića, koji je odlučio braniti za Srbiju.

Srbija će prvi meč igrati 24. marta protiv Litvanije u Beogradu, a nakon toga ih očekuje gostovanje Crnoj Gori u Podgorici tri dana nakon toga. U odnosu na prethodni spisak, selektor Srbije će u narednim mečevima računati na 26 igrača, a mediji u Srbiji su iznenađeni što među pozvanim igračima nema Nemanje Maksimovića, Darka Lazovića, Srđana Babića i Miloša Veljkovića

Kao što je poznato Kovačević je nedavno odlučio da prihvati poziv Srbije i u budućnosti brani u dresu ove reprezentacije iako je ranije prošao sve omladinske kategorije Bosne i Hercegovine.

Kovačević je bio i na spisku A selekcije naše zemlje, ali golman poljskog Rakowa se na kraju predomislio i kada je dobio poziv iz Fudbalskog saveza Srbije odlučio je da će u budućnosti braniti boje te zemlje.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Uprkos Putinovoj želji, geopolitički poredak iz vremena Hladnog rata je mrtav...

Nekadašnji golman Sarajeva na kraju se nije našao na spisku Stojkovića za utakmice koje Srbiju očekuju ovog mjeseca iako je prije toga bio na širem spisku Piksija.

Iako je bio na širem spisku, Vladan Kovačević nije dobio poziv selektora za naredne mečeve.

  • Najveća iznenađenja na spisku su golman niškog Radničkog Dragan Rosić i Nemanja Stojić, defanzivac TSC- a, a od igrača iz domaćeg šampionata tu je još samo Eraković iz Crvene zvezde– piše b92.

Golmani: Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Mallorca) Marko Dmitrović (Sevilla) Dragan Rosić (Radnički Niš)

Odbrana: Nikola Milenković (Fiorentina), Strahinja Eraković (Crvena zvijezda), Nemanja Gudelj (Sevilla), Erhan Mašović (Bochum), Nemanja Stojić (TSC), Strahinja Pavlović (RB Salzburg)

Vezni red: Filip Kostić (Juventus), Filip Mladenović (Legia), Ivan Ilić (Torino), Uroš Račić (Braga), Saša Lukić (Fulham), Marko Grujić (Porto), Andrija Živković (PAOK), Nemanja Radonjić (Torino)

Napad: Filip Đuričić (Sampdoria), Sergej Milinković-Savić (Lazio), Dušan Tadić (Ajax), Lazar Samardžić (Udinese), Aleksandar Mitrović (Fulham), Luka Jović (Fiorentina), Dušan Vlahović (Juventus), Dejan Joveljić (LA Galaxy).

Čitaj još:   SPREMITE SE, NAREDNIH DANA VELIKO ZAHLAĐENJE: Danas pretežno oblačno i hladnije... (foto)

BONUS VIDEO: Vladan Kovačević is SO UNDERRATED!

izvor Hayat.ba

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more