IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PADAJU TEMPERATURNI REKORDI: Danas sunčano, evo kada će padati kiša… (foto)

Danas će u biti sunčano vrijeme, vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, u poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo. najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 19 stepeni C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 18: 03-2023, 08: 24… PADAJU TEMPERATURNI REKORDI: Danas sunčano, evo kada će padati kiša… (foto)

U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka između- 4 i 1°C, a dnevna između 12 i 17°C.

Opšta slika je povoljna. Većina populacije bit će boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Jutarnji sati će biti hladni, stoga je u ovom periodu neophodno posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, u ostatku dana toplije i znatno ugodnije.

Sutra će u našoj zemlji preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i tri, na jugu zemlje do sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.

subota, 18.03.2023. godine
Opšta slika je povoljna. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Jutarnji sati će biti hladni, stoga je u ovom periodu neophodno posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, u ostatku dana toplije i znatno ugodnije. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme iskoristite za boravak na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina.

Čitaj još:   Meteorolozi otkrili: IL' JE VEDRO, IL' UMJERENO OBLAČNO, danas sunčano, sutra oblačno, u utorak... (foto)

nedjelja, 19.03.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Nakon vedrije noći i prohladnog jutra, danju ugodnije uz umjereni porast temperatura i duže sunčane intervale. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme provedete na otvorenom.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme. Kiša se uglavnom očekuje na zapadu i sjeverozapadu Bosne. U većem dijelu zemlje rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i osam. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 8° C, a dnevna do 20° C…

Čitaj još:   VIC DANA Došla regrutna, komisija u šumu, da regrutuje pitomce za vojsku...

izvor iBalkan.net

ETO GA I KONAČNO STIŽE DUGO TOPLO LJETO: Padaju temperaturni rekordi, a kiša…

U srijedu u Bosni nestabilno vrijeme s pljuskovim i grmljavinom. Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more