IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Velika tuga u Tešnju: Na Ahiret preselila prof. dr. Almina- Alagić, prerano nas je napustila… (foto)

Na Filozofskom fakultetu u Tuzli 1996. diplomirala je razrednu nastavu, zvanje magistar metodike BHS jezika stekla je 2013, a doktorski studij završila je na Filozofskom fakultetu u Banjaluci…

TEŠANJ: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 18: 03-2023, 00: 24… Velika tuga u Tešnju: Na Ahiret preselila prof. dr. Almina- Alagić, prerano nas je napustila… (foto)

Prerano nas je napustila sugrađanka  Almina, koja je rođena 1971. godine u Tešnju.

Javljamo rodbini, komšijama, prijateljima i poznanicima da je prof. dr. ALMINA ALAGIĆ (r. Brkić) ŽENA ISMAROVA IZ TEŠNJA Preselila na ahiret u srijedu, 15.03.2023. u 51. godini života.

Dženaza namaz i ukop su se obavili u PETAK, 17.03.2023. g. u 15:45 h poslije ikindije- namaza na mezarju “OBJEŠENICA” U TEŠNJU ISPRAĆAJ JE BIO ISPRED OPĆE BOLNICE TEŠANJ JE U 15:15 h

Ožalošćeni: suprug ISMAR; sin HARUN; otac ADIL; majka SENIJA; braća: Sulejman i Sedžad; snahe: Enesa i Fatima; bratične: Lejla i Nejla; bratić Daris; porodice: Alagić, Brkić, Đogić, Starčević, Prnjavorac, Smajlhodžić, Šehić, Avdić, Nukičić, Krdžalić, Ajanović, Galijašević i Smailbegović; kolektivi: Opće Bolnice, OŠ Huso Hodžić, Opće Biblioteke i Općine Tešanj, te ostala mnogobrojna rodbina, komšije i prijatelji.

Čitaj još:   TRAGEDIJA KOJA JE SKAMENILA CRNU GORU: O, Masakru na Cetinju... POLICIJA bezočnim lažima ponizila javnost... (foto)

Na Filozofskom fakultetu u Tuzli 1996. diplomirala je razrednu nastavu, zvanje magistar metodike BHS jezika stekla je 2013, a doktorski studij završila je na Filozofskom fakultetu u Banjaluci.

Doktorirala je pedagoške nauke 2019. (mentor dr. Refik Ćatić), a drugi doktorat, iz oblasti metodičkih nauka, odbranila je 2021. godine (mentorica dr. Dunja Anđić, profesorica na Univerzitetu u Rijeci). Sudjelovala je u radu niza stručnih seminara i konferencija, te objavila više naučnih i stručnih radova.

Izbor u akademsko zvanje docent iz oblasti pedagogije dobiva 2019, a 2022. godine izbor u zvanje iz oblasti metodičkih nauka. Od 1997. do 1999. godine radila je u O.Š. “Novi Grad” u Tuzli kao nastavnik likovne kulture. U O.Š. “Huso Hodžić” u Tešnju bila je profesorica, potom i direktorica.

Od 2016. do februara 2022. bila je direktorica Opće biblioteke u Tešnju. 2022/2023 bila je na  dužnosti pomoćnice Načelnika Općine Tešanj za društvene djelatnosti i investicije.

Dobitnica je državnog priznanja za volonterizam i rad sa mladima.

IZVOR RADIO ZOS.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more