IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEVIĐENI VANDALIZAM: Nasilnici i huligani uništili džamiju, trebala biti otvoritena za ramazan… (foto, video)

Džamiju je izgrađena u sklopu Fondacije “El Emel” napala je tokom vikenda neidentifikovana osoba ili veća grupa lica, objavili su nacionalni mediji…

WATTIGNIESU: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 20: 03-2023, 18: 24… NEVIĐENI VANDALIZAM: Nasilnici i huligani uništili džamiju, trebala biti otvoritena za ramazan… (foto, video)

Džamiju koja se spremala otvoriti vrata za molitvu ovog ramazana u gradu Wattigniesu, na sjeveru Francuske, u značajnoj mjeru oštetile su nepoznate osobe.

Džamiju koja je izgrađena u sklopu Fondacije “El Emel” napala je tokom vikenda neidentificirana osoba ili grupa osoba, objavili su nacionalni mediji.

Kao posljedica napada, unutrašnjost džamije, uključujući i stropove, postala je neupotrebljiva, a pokazalo se da su počinitelji prethodno presjekli električne instalacije u zgradi kako bi onemogućili aktivaciju alarma i kamere.

Unatoč razaranju, u džamiji, koja se pripremala otvoriti svoja vrata za klanjanje tokom ramazana, ništa nije ukradeno, a o napadu je pokrenuta istraga.

Čitaj još:   ANKARA I VAŠINGTON Počeli pregovore o kupoprodaji raketa Patriot...

Gradonačelnik Wattigniesa Alain Pluss izjavio je kako smatra da je napad bio islamofobičan čin.

Predstavnici Fondacije također su izjavili da način na koji je napad izveden pokazuje da je bio planiran.

Oštro osuđujem ovaj islamofobni vandalizam u Wattigniesu koji je prešao granice tolerancije“, napisao je na svom Twitteru francuski zastupnik David Guiraud.

BONUS VIDEO: Séminaire Ramadan 2023

izvor agencije aa

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more