IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NINA SIPALA KOLEGICI OPASNO SREDSTVO U KAFU: Optužena za pokušaj ubistva vršnjakinje… (foto, video)

Potvrđena je optužnica protiv Banjalučanke Nine Ninković (58) koja je tereti da je od 8. do 21. decembra prošle godine, u prostorijama Republičkog pedagoškog zavoda, pokušala da ubije radnu koleginicu S.T. tako što joj je tri puta u šoljicu sa kafom nasula sredstvo koje može prouzrokovati smrt…

BANJA LUKA: Regija, Crna Hronika, ponedeljak, 20: 03-2023, 00: 24…NINA SIPALA KOLEGICI OPASNO SREDSTVO U KAFU: Optužena za pokušaj ubistva vršnjakinje… (foto, video)

Ninkovićevu terete da je to prvo uradila 8. decembra i ponovo 9. decembra 2022. godine u jutarnjim satima, prije dolaska S.T. na posao.

“Optužena je da je, krijući se od drugih zaposlenih, ušla u kancelariju koju koristi S.T., znajući da ona svako jutro pije kafu koja joj se priprema u kafe-kuhinji Republičkog pedagoškog zavoda i poslužuje svakog jutra na radnom stolu u kancelariji, nasula joj u šoljicu sa kafom, u neutvrđenoj količini, sredstvo koje može prouzrokovati smrt, jer sadrži natrijum hipohlorit, koji se u slobodnoj prodaji nalazi u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje“, navodi se u optužnici…

Međutim, S.T. kafu, dodaje se, u oba navrata nije popila zbog sumnjivog mirisa, ali sudeći po optužnici, Ninkovićeva ni tada ne odustaje.

Čitaj još:   Ronaldo je ljudina: Hotele je pretvorio u bolnice i liječi oboljele od koronavirusa... (foto i video)

“Ninkovićeva je optužena da je potom 21. decembra 2022. godine oko 7.55 iskoristila istu situaciju i okolnosti kao ranije.

U namjeri da ubije S.T., ušla je u njenu kancelariju, prišla do radnog stola, nakon čega je iz džepa izvadila zelenu kesicu sa natpisom ‘mravocid žoharocid’, u kojoj je bio insekticid u prahu, za koji je znala da je opasan i štetan za zdravlje ljudi, čiji je hemijski sastav fipronil, materija koja je štetna za zdravlje ljudi i koja pri višestrukoj izloženosti dovodi do oštećenja organa kod ljudi”, istaknuto je u optužnici.

Potom je sadržaj iz te kesice, kako je naglašeno, nasula u prethodno pripremljenu kafu u crvenoj šolji, za koju je znala da je pripremljena za S.T., a nalazila se na njenom kancelarijskom stolu.

“Kašičicom, koja je bila u šolji sa kafom, promiješala je sadržaj, da bi nedugo zatim izašla iz kancelarije vodeći računa da je niko ne primijeti”, naglašeno je u optužnici.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, optužnicu je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a potvrdio ju je Okružni sud u ovom gradu.

BONUS VIDEO: Oštre osude nakon napada na aktiviste i novinare u Banjoj Luci: Dodik i Stanivuković krivi za sve…

Čitaj još:   DRAGAN Bursać: Istinita bajka o Joanikiju i sedam crkava... (foto, video)

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more