IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDUZIMANJE OPERATIVNIH MJERA: Tužilaštvo prikuplja dokaze o kupovini glasova i tuči u Bijelom Polju… (foto)

Prijavljena tri događaja koji se odnose na nepravilnosti vezano za izborni proces…

U toku izbornog dana dežurnim tužiocima Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju od strane službenika Uprave policije OB Bijelo Polje prijavljena su tri događaja koji se odnose na nepravilnosti vezano za izborni proces.

“Naprijed pomenute prijave događaja odnosile su se na eventualnu kupovinu glasova u toku izbornog procesa, dok je u vezi sa jednim događajem prijavljeno da je došlo i do fizičkog obračuna između određenih lica”, ističe Tužilaštvo.

S tim u vezi, ovlašćenim policijskim službenicima naloženo je prikupljanje potrebnih obavještenja i preduzimanje drugih operativnih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja prijavljenih događaja.

“Ukoliko se nakon prikupljenih dokaza, ocijeni da su se stekli elementi krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti, ovo tužilaštvo će formirati predmete o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena”,ističe Tužilaštvo.

Čitaj još:   TVRDIO DA JE "KREPAK I ČIO" I "Sprema se za nove trudove i podvige", Anfilohije u teškom stanju u bolnici na Cetinju... (foto i video)

izvor: aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more