IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: TEODORA I ELZAN POBJEDNICI RAMAZANSKE ULIČNE TRKE… (foto)

Novopazarski atletičari Elzan Bibić i Teodora Simović šampioni su 24. Ramazanske ulične trke, koja je održana u najvećem gradu regije Sandžak, Novom Pazaru.

ELZAN Bibić prva zvijezda 24. Ramazanske ulične trke u Novom Pazaru…

U konkurenciji 15 seniora, atletičar Atletskog kluba Novi Pazar Elzan Bibić ostvario je osmi trijumf u karijeri na Ramazanskoj trci, ispred Uroša Gutića i klupskog kolege Aldina Ćatovića.

Od 10 seniorki najbrža je bila atletičarka Novog Pazara Teodora Simović, a drugo i treće mjesto zauzele su Mejra Mehmedović, njena klupska drugarica i Milica Tomašević članica Crvene zvezde.

Tradicionalnu Ramazansku uličnu trku organizovali su Atletski klub Novi Pazar, pazarski Sportski savez i Ustanova za sport, a pokrovitelj takmičenja je Grad Novi Pazar.

Elzan Bivić koji je i atletski reprezentativac Republike Srbije, osvajač je bronzane medalju u disciplini 3.000 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu koje je održano početkom marta.

Čitaj još:   AUSTRALSKI TENISER KYRGIOS DISKVALIFIKOVAN S TURNIRA: Pogledajte njegov novi divljački ispad

“Naš grad prepoznaje se po Ramazanskoj uličnoj trci, s kojom je i počela atletika u Novom Pazaru. Ovde su uvek pobeđivala velika imena, poput Darka Radomirovića ili Elzana Bibića u muškoj, odnosno Amele Terzić u ženskoj konkurenciji. I ove godine su se okupili vrsni srednjeprugaši i srednjeprugašice iz Srbije i regiona”, najavio je direktor trke Rifat Ziljkić.

Bibić je u finalu trku u disciplini 3.000 metara istrčao za 7: 44, 03 minuta, javlja Anadolija.

izvor: hajat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more