IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SVJETSKA ZAPLENA U SKOPLJU: Osoba sa srpskim pasošem, uhvaćena sa plemenitim metalom od 2,3 MILIONA €… (foto)

Na Međunarodnom aerodromu Skoplje carinici su zaplenili više od 43 kilograma zlatnog nakita, što je rekordna količina, a čija je vrednost procenjena na oko 2,3 miliona evra, saopšteno je iz makedonske Uprave carina…

SKOPLJE: Sjeverna Makedonija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 21: 03-2023, 00: 14… SVJETSKA ZAPLENA U SKOPLJU: Osoba sa srpskim pasošem, uhvaćena sa plemenitim metalom od 2,3 MILIONA €… (foto)

Na osnovu prethodnih saznanja i osnovane sumnje lice sa srpskom putnom ispravom, koje je stiglo sinoć redovnim večernjim letom iz Istanbula, upućeno je na detaljan pregled i pregled prtljaga, navodi se u saopštenju makedonske carine.

U njegovom koferu i ručnom prtljagu otkriven je razni zlatni nakit upakovan u najlonske kese, uključujući i nakit od bIJelog zlata sa dijamantima sa priloženim sertifikatima.

Osoba, za koju se ne navodi kog je pola, i roba su privremeno zadržani i trenutno se vodi uviđaj, a o slučaju je odmah obavješten dežurni javni tužilac radi sprovođenja daljih istražnih radnji.

Čitaj još:   PODRUM SOLITERA Hotela “Podgorica”: Policija tražila bombu, a pronašla pancire, pendreke, palice, baklje…(foto)

Uprava carina, u okviru svojih prioriteta zaštite društva i bezbednosti građana, snažno je usmerena na borbu protiv kriminala i sprečavanje nelegalne trgovine.

U 2022. godini videćemo duplo povećanje broja slučajeva sprečavanja nelegalne trgovine i to prvo u svim kategorijama u odnosu na 2021. godinu- rekla je direktor Uprave carina Slavica Kutirov na konferenciji za novinare.

(Kurir.rs/Blic)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more