IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EMIRA Ličina, dva pitanja za JAKOVA Milatovića: Da li je RADOVAN Karadžić ratni zločinac, da li se u Srebrenici dogodio genocid… (foto, video)

“Da li smatrate da je Radovan Karadžić ratni zločinac? Da li se u Srebrenici 1995. godine dogodio genocid nad Bošnjacima”, pitala je EMIRA Ličina- JAKOVA Milatovića…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 23: 03-2023, 00: 44… EMIRA Ličina, dva pitanja za JAKOVA Milatovića: Da li je RADOVAN Karadžić ratni zločinac, da li se u Srebrenici dogodio genocid… (foto, video)

Predizborna koordinacija eMDe Alijanse- Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj upućuje javna pitanja Jakovu Milatoviću, kandidatu za predsjednika Crne Gore na predstojećim izborima koji će u drugom krugu biti održani 2.aprila, uz molbu za jasne i precizne odgovore, bez političkih tonova, s obzirom na to da, kako je kazala predsjednica eMDe Alijanse Emira Ličina, nijesu politička organizacija.

“Da li smatrate da je Radovan Karadžić ratni zločinac? Da li se u Srebrenici 1995. godine dogodio genocid nad Bošnjacima”, pitala je Ličina Milatovića.

Jakov Milatović, navodi ona, u svojim javnim istupima u okviru predizborne kampanje ističe svoju snažnu posvećenost evropskim vrijednostima.

 “Kao vizija političke organizacije čiji je kandidat Milatović ističe se ostvarivanje Crne Gore kao „suverene, stabilne, bezbjedne, ekonomski jake države, zasnovane na vladavini prava, koja je punopravni član Evropske unije.“

Čitaj još:   ZAGREB: Još jedan bankomat odletio u vazduh, to je šesti ove godine... (foto, video)

Uzimajući navedenu posvećenost vladavini prava u obzir, a u svrhu obavještavanja pripadnika crnogorske dijaspore koji imaju pravo glasa na predstojećim izborima u Crnoj Gori, da predsjednički kandidat JAKOV Milatović dijeli evropske vrijednosti u smislu priznavanja činjenica utvrđenih presudama nadležnih međunarodnih sudova (Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju i Međunarodni sud u Hagu), javno mu se upućuju gore-navedena pitanja”, kazala je EMIRA Ličina.

Bonus video: Đukanović: Ovo je tačno to što smo planirali

Budući da su stavovi drugog predsjedničkog kandidata u pogledu sadržaja gore- navedenih pitanja prilično jasni, ova pitanja upućuju samo JAKOVU Milatoviću.

“Nadamo se brzom odgovoru, iz prostog razloga što se radi o temama na koje svaki građanin Balkana ima mišljenje i stav, a posebno smatramo da ih jedan predsjednički kandidat mora imati”, poručila je EMIRA Ličina.

EMIRA Ličina, dva pitanja za JAKOVA Milatovića

izvor Antena M.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more