IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIPREMITE SE ZA POTOP: Još malo sunca, danas temperatura do 23 stepena C, sutra preokret… (foto)

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 23: 03-2023, 07: 44…  PRIPREMITE SE ZA POTOP: Još malo sunca, danas temperatura do 23 stepena C, sutra preokret… (foto)

Jutarnja temperatura zraka do 10°C, a dnevna do 23°C.

Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6 stpeni Celzijusovih, na jugu do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena C..

U Sarajevu sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4 stepena Celzijusova. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

četvrtak, 23.03.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna, što će pozitivno djelovati na većinu populacije. Obzirom da će tokom jutra biti svježije, hronični bolesnici trebaju biti malo oprezniji prilikom boravka na otvorenom, te povesti brigu o prikladnom odijevanju. Sa odmicanjem dana ugodnije, uz duže sunčane intervale i porast temperatura.

petak, 24.03.2023. godine
Tokom prijepodneva svježije i ugodnije. Strujanje toplog zraka, natprosječne temperature i sparno vrijeme u drugom dijelu dana, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. U večernjim satima, usljed blizine promjene, opšta slika će se pogoršati, izraženije na sjeveru zemlje. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, reumatskih bolova, promjene raspoloženja, nesanice.

Čitaj još:   ZAJENIČKO SAOPŠTENJE SA SASTANKA Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i LIDERA... (foto)

U subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. U Hercegovini sunčanije uz umjerenu naoblaku. Jutarnja temperatura zraka do 10°C, a dnevna do 20°C.

U nedjelju sunčano uz umjerenu oblačnost. Jače naoblačenje koje će usloviti kišu se očekuje tokom noći na ponedjeljak. Jutarnja temperatura zraka do 8° C, a dnevna do 19° C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more