IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TREBA Pogledajti izlaznost po opštinama u prvom krugu predsjedničkih izbora u CG… (foto)

Manje od polovine upisanih birača je u nedjelju izašlo na glasačka mjesta u Plavu (47), Rožajama (43), Petnjici (38), Ulcinju (37) i Gusinju (31)…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 23: 03-2023, 09: 44… TREBA Pogledajti izlaznost po opštinama u prvom krugu predsjedničkih izbora u CG… (foto)

Izlaznost birača u prvom krugu ovogodišnjih predsjedničkih izbora gotovo da je identična onoj sa prethodnih, održanih 2018.

Podsjetimo, tada je pravo glasa iskoristilo 63,9 odsto birača, a ovog puta 64,06.

No, kada je riječ o izlaznosti, potencijalni indikator uoči drugog kruga ovog puta može predstavljati i prikaz po opštinama.

Do sada su uglavnom bili poznati podaci o izlaznosti do 18 sati koje je saopštila Državna izborna komisija. No, ovog puta donosimo procente izašlih birača po opštinama do 20 časova, pri čemu je riječ o nezvaničnim podacima.

Naime, iako oni nijesu zvanično objavljeni, prikaz izlaznosti napravljen je na osnovu zapisnika opštinskih izbornih komisija, te projekcija o broju glasova u pojedinim jedinicama lokalne samouprave.

Čitaj još:   Darko, plakao i molio ljekare, evo šta se dogodilo...

Shodno tome, najveća izlaznost bila je u Šavniku (81,88 odsto), a slijede Zeta (75), te Kolašin i Mojkovac, gdje je izašlo oko 73 odsto upisanih birača.

U dvije jedinice lokalne samouprave sa najvećim brojem birača– Podgorici i Nikšiću– izlaznost je bila oko 70 procenata ili veća.

U trećoj opštini po broju glasača, Bijelom Polju, izašlo je oko 61 odsto, a u četvrtoj – Baru – tek 55.

Kako je to već proteklih dana saopštavano, najniža izlaznost ovog je puta registrovana u opštinama u kojima dominantno žive birači bošnjačke ili albanske nacionalnosti. Manje od polovine upisanih birača tako je u nedjelju izašlo na glasačka mjesta u Plavu (47), Rožajama (43), Petnjici (38), Ulcinju (37) i Gusinju (31).

izvor Antena M.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more