IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AZRA Jasavić: Svaku prijetnju upućenu dijaspori rado ću besplatno procesuirati… (foto)

DIJASPORA IMA PRAVO DA SLOBODNO GLASA U SVOJOJ ZEMLJI I NIKO JOJ ZBOG TOGA NE SMIJE PRIJETITI

Advokatica i bivša potpredsjednica Vlade Azra Jasavić kazala je da dijaspora ima pravo da slobodno glasa u svojoj zemlji i da joj niko zbog toga ne može prijetiti. Ona je rekla i da je spremna da besplatno procesuira svaku prijetnju koja bude upućena bilo kome iz dijaspore.

“Slobodni građani Crne Gore. Reformom izbornog zakonodavstva dijaspora mora dobiti pravo da glasa u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, što je za civilizovane zemlje praksa, a za to sam se javno zalagala u Parlamentu. Sada dijaspora ima pravo da slobodno glasa u svojoj zemlji i niko joj zbog toga ne smije prijetiti”, istakla je Jasavić na Fejsbuku.

Čitaj još:   PREDRAG Sekulić (DPS): Sramotno veličanje i služenje velikosrpskom i ruskom interes funkcionera DF- a... (foto, video)

Poručuje da svi koji prijete dijaspori “ulaze u zonu krivične odgovornosti i na to tužilastvo mora da reaguje”.

“Zato pozivam građane na privremenom radu van zemlje da slobodno glasaju za kandidata koji po njima zaslužuje glas. Svaku prijetnju koja bude upućena bilo kome iz dijaspore vezano za izbore rado ću besplatno kao advokat procesuirati pred nadležnim državnim organima”, kazala je Jasavić.

izvor: cdm.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more