IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA U OPĆOJ BOLNICI U SARAJEVU: Senad Pećanin u žestokoj svađi sa osobljem, intervenisala i policija- “Rekla mi je da sam…” (foto, video)

“Kada sam se vratio ušao sam kod doktorice i tamo je bila sestra koja je bila tu i kada smo prvi put došli. Tražio sam da se predstavi. Doktorica se upetljala i rekla da nema razloga da mi se predstavlja. Ja sam insistirao…”

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 27: 03-2023, 09: 14… DRAMA U OPĆOJ BOLNICI U SARAJEVU: Senad Pećanin u žestokoj svađi sa osobljem, intervenisala i policija- “Rekla mi je da sam…” (foto, video)

U Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” desio se incident između pacijenata i uposlenika bolnice, u kojem je učestvovao i sarajevski advokat i bivši novinar i urednik Senad Pećanin, javlja portal Faktor.

Prema informacijama istog protala, zbog ovog incidenta na kraju je uviđaj izvršila i policija.

“Sve se desilo sinoć, mislim oko ponoći. Sin mi je teško povrijedio nogu na košarci i odveo sam ga u Urgentni centar Opće bolnice, gdje su mi tražili uputnicu. Naravno, odgovorio sam da nemam i da sin ima užasne bolove i da mu je noga otekla. Uputili su me da idem u Hitnu pomoć po uputnicu i onda da se vratim da mu pomognu.

Sarajevski advokat ističe da je sina odveo u Hitnu pomoć iako je imao velike bolove i opet su se vratili u Opću bolnicu.

“Kada sam se vratio ušao sam kod doktorice i tamo je bila sestra koja je bila tu i kada smo prvi put došli. Tražio sam da se predstavi. Doktorica se upetljala i rekla da nema razloga da mi se predstavlja. Ja sam insistirao. Ako razgovara policajac ili vatrogasac, oni se predstave. Bilo koja službena osoba ima tu dužnost. Ona je rekla da se ne mora predstaviti.

Pošto nije htjela da se predstavi, ja sam rekao da ću ih uslikati. I slikao sam njih dvije. Ona je zvala policiju i rekla da neće pružiti pomoć dok ne dođe policija. Rekao sam joj da je dužna da pruži pomoć, a da ću ja čekati policiju. Ona to nije htjela uraditi i rekla mi je da sam drzak i bezobrazan.

Čitaj još:   Ajša Gorčević: ''MORAO SI DA SE DESIŠ''

Odgovorio sam joj istom mjerom i rekao da su sramota za profesiju. Rekla mi je da radi čitav dan. Objasnio sam joj da i ja radim svoj posao čitav dan iako je nedjelja. I ona i ja radimo za platu i rekao sam joj ako joj se ne radi, ne mora raditi. Razlika između mene i nje je što ja od svog poreza plaćam njenu platu, a ona ne plaća moju. Ona je počela da viče i vrijeđa.

Moje se dijete u bolovima previjalo, ligamenti su stradali i dijete je čekalo 15-20 minuta da mu se ukaže pomoć. Stigla je i policija koja je korektno uradila svoj posao i uzela moju izjavu, kao i od sina i ostalih svjedoka. Nakon svega stavili su mu gips na nogu”, kazao je na kraju Pećanin, piše Faktor

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Do kraja godine dati nazive novim ulicama...

BONUIS VIDEO: Senad Pećanin: Drago mi je što se studentski dom zove po Radovanu Karadžiću

izvor FAKTOR.ba

EFEKTI I RECEPTI ZLATA VRIJEDNI: Evo kako najlakše možete uštedjeti GORIVO U VOŽNJI… (foto, video)

Njemačka organizacija Tüv Süd, koja se bavi certificiranjem i inspekcijama, Read more