IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EKSKLUZIVNO: Kompromitujući snimak JAKOVA Milatovića iz ”VAR sobe” u rukama Beograda i Moskve! (foto)

Jakov Milatović kao eventualni predsjednik Crne Gore biti pod punim kontrolom Moskve. Jer ako makar pokuša da se otrgne te kontrole, kompromitujući snimak biće objavljen.

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, utorak, 28: 03-2023, 10: 14… EKSKLUZIVNO: Kompromitujući snimak JAKOVA Milatovića iz ”VAR sobe” u rukama Beograda i Moskve! (foto)

ALEKSANDAR Vučić se svojevremeno javno hvalio kako je ”iz sata u sat primao obavještenja iz kabineta Zdravka Krivokapića” u vrijeme desanta na Cetinje 4. i 5. septembra 2021. prilikom ustoličenja poglavara crnogorske filijale SPC Joanikija Mićovića.

Izvori Portala Aktuelno kažu da je u sklopu tih obavještenja u Beograd sigurno bio proslijeđen i snimak na kojem Milatović izgovara rečenicu o tome da ”nije problem ako pogine deset Crnogoraca”

Kandidat Pokreta Evropa sad (PES) za predsjednika Crne Gore Jakov Milatović i njegov štab uporno demantuju da je u VAR sobi u noći između 4 i 5. septembra 2021. rekao:

“Nije bitno ako pogine desetak Crnogoraca na Cetinju, bitno je da Joanikije bude ustoličen u Cetinjskom manastiru”.

Diplomatski izvori Portala Aktuelno veoma dobro upućeni u prilike na Balkanu, međutim, tvrde da Milatović ne samo da je izgovorio tu rečenicu, već i da postoji njen snimak. A to znači da taj snimak može biti objavljen, pitanje je samo kad.

Snimak za kontrolu nad Milatovićem

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se svojevremeno javno hvalio kako je ”iz sata u sat primao obavještenja iz kabineta Zdravka Krivokapića” u vrijeme desanta na Cetinje 4. i 5. septembra 2021. prilikom ustoličenja poglavara crnogorske filijale SPC Joanikija Mićovića. Izvori Portala Aktuelno kažu da je u sklopu tih obavještenja u Beograd sigurno bio proslijeđen i snimak na kojem Milatović izgovara rečenicu o tome da ”nije problem ako pogine deset Crnogoraca”.

Čitaj još:   BRAVO: Pronađen nestali dječak ADMIR Handanagić, tragala policija i Gorska služba spašavanja... (foto)

”Aleksandar Vučić to naravno ne pominje. Snimak je za njega zlata vrijedan jer omogućava da drži Milatovića u šaci ako postane predsjednik Crne Gore ili makar gradonačelnik Podgorice. Za Beograd je jako poželjno da na čelu Crne Gore bude čovjek za koga Srbija ima takav kompromitujući snimak”, rekli su naši izvori.

Aleksandar Vučić i šef BIA-e Aleksandar Vulin: Milatović im je novi dragocjeni resurs

To umnogome objašnjava i zašto je Beograd mirno dočekao debakl Andrije Mandića u prvom krugu predsjedničkih izbora, iako se za njega smatralo da je glavni kandidat Srbije u Crnoj Gori. U stvari, naši izvori kažu da je glavni kandidat Beograda od početka bio Jakov Milatović, a priča o podršci vojvodi Mandiću služila je za prikrivanje stvarnog cilja. Sa takvim kompromitujućim snimkom u rukama, Beograd će imati apsolutnu kontrolu nad Milatovićem.

Moskva i Zapad pokvarili planove Beograda

U planove Aleksandra Vučića, međutim, kako tvrde naši izvori, umiješala se Moskva koja je saznala da je kompromitujući snimak u rukama Beograda. To uostalom i nije čudno s obzirom da je na čelu srpske BIA “ruski čovjek” Aleksandar Vulin preko kojeg Moskva mnoge stvari u Srbiji saznaje i prije njenog predsjednika.

Rusija je naravno počela da traži snimak za sebe. Vulin uz svu odanost Moskvi nije mogao to da riješi sam, pa je tražio saglasnost Vučića koji je bio izložen velikom pritisku od strane Rusije.

Nikolaj Patrušev i Vladimir Putin: I oni bi da malo kontrolišu Jakova

Naši izvori ne sumnjaju da će predsjednik Srbije predati Rusima ili je već predao snimak. Kao što je krajem 2016. predao šefu ruskih specijalnih službi Nikolaju Patruševu agente GRU Širokova (Šišmakova) i Popova (Moisejeva) umiješane u pripremu puča u Crnoj Gori.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Zbog ranjavanja dvije žene, uhapšenog Pljevljaka, terete za teško ubistvo u pokušaju... (foto)

To znači da će Jakov Milatović kao eventualni predsjednik Crne Gore biti pod punim kontrolom Moskve. Jer ako makar pokuša da se otrgne te kontrole, kompromitujući snimak biće objavljen.

Ali ta, po Srbiju i Rusiju, idealna situacija može biti pokvarena. Naši izvori ne isključuju mogućnost da snimak posjeduju ne samo Beograd i Moskva nego i neka od zapadnih obavještajnih službi. Stoga je samo pitanje vremena i trenutka kad će taj snimak da izađe na svijetlo dana i zauvijek ”sahrani” političku karijeru Jakova Milatovića. (R.A.)

IZVOR aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more