IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ONUR Babaić: MVP pokušava uskratiti pravo glasa dijaspori… (foto)

ONUR Babaić je kazao da će crnogorska dijaspora na izborima u nedjelju iskazati stav prema tako nekorektnom odnosu…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, utorak, 28: 03-2023, 10: 14… ONUR Babaić: MVP pokušava uskratiti pravo glasa dijaspori… (foto)

“Skandalozno upozorenje Ministarstva vanjskih poslova upućeno ambasadama da ne smiju pomoći u organizaciji svojim građanima da dođu u matičnu zemlju i ostvare svoje biračko pravo predstavlja ozbiljan napad na demokratiju i osnovna ljudska prava”,  saopštio je član Predsjedništva Socijaldemokrata Crne Gore Onur Babaić.

On je konstatovao da se pokušava na svaki način uskratiti pravo glasa našim sugrađanima u inostranstvu i da se takvi postupci u civilizovanom društvu ne smiju tolerisati.

“Očigledno je da predstavnici institucije koju i dalje nazivaju Vladom, nisu izvukli pouku nakon prvobitnog propalog pokušaja da našim sugrađanima u inostranstvu sputaju pravo glasa već se taj započeti posao, vrlo istrajno i krajnje perfidno, na sve načine pokušava dovršiti”, istakao je Babaić…

Čitaj još:   STRAVA U SRCU BEOGRADA: Svi doktori i medicinske sestre zaražene u čuvenoj bolnici...

On je kazao da će crnogorska dijaspora na izborima u nedjelju iskazati stav prema tako nekorektnom odnosu.

“Kako je izvjesno da se ni u ovom nečasnom naumu neće uspjeti, sigurni smo da će naši iseljenici u nedjelju znati da cijene ovakav nekorektan odnos koji im kontinuirano serviraju vlasti Crne Gore”, poručio je Babaić.

izvor aktuelno.me

NAJGORE TEK SLIJEDI: Izdato narandžasto upozorenje zbog jakih pljuskova, vremenska prognoza za narednih nekoliko dana… (foto)

Očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno pljuskovi mogu biti Read more

Čitaj još:   NjEMAČKE PORODICE SE SVE VIŠE OPREDJELJUJU ZA ŽIVOT U CRNOJ GORI: Vi u Njemačkoj radite a mi u Crnoj Gori živimo... (foto, video)