IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PETA ISLAMSKA DUŽNOST: Dejan poslao snažnu PORUKU- ”Plačete i smijete se u isto vrijeme”… (foto, video)

Dejan Dragojević trenutno se nalazi u Saudijskoj Arabiji gdje je u toku njegovo hodočašće. Ko ima mogućnost obavezan je jednom u životu obaviti umru.

To je oblik ibadeta Allahu Uzvišenom koji se sastoji od oblačenja ihrama, tavafa oko Ka’be– sedam puta, sa’ja (hodanja između dva brežuljka Safe i Merve)– sedam puta, zatim potkresivanja ili brijanja kose (za muškarce).

Vrijeme obavljanja umre: Dopušteno ju je obavljati tokom cijele godine, a u ramazanu ima posebnu nagradu, o čemu je Allahov Poslanik, Allah mu mir i spas darovao, kazao: “Umra obavljena u ramazanu ima vrijednost hadždža.” (El-Buhari, 1764 i Muslim, 1256).

DEJAN Dragojević je nedavno priznao da je ponosni musliman, a o svojim islamskim iskustvima redovno izvještava javnost putem društvene mreže Instagram i Jutjuba.

Bivša rijaliti- zvjezda snimila je svoj prelazak iz Medine u Meku, a tom prilikom je bio u obavezi da se u posebnoj odjeći klanja Alahu.

DEJAN Dragojević je snimio tavaf. U pitanju je jedan obred hadždža, a sastoji se od kruženja, odnosno obilaženja oko Kabe. Tokom hadždža, muslimani koji su odlučili da obave ovu petu islamska dužnost obilaze oko Kabe (centralnog svetilišta islama) sedam puta i to u smjeru obrnutom od smjera kretanja kazaljke na satu.

Čitaj još:   Član UO RTS- a tvrdi da je rat jedino rešenje za Kosovo: „Opasna retorika koju smo već jednom jedva preživeli“ (foto, video)

– Nemojte da čuvate pare. Ovo ne treba da propustite, tako se napunite pozitivnom energijom, plačete i smijete se u isto vrijeme. Ne možeš da vjeruješ da si tu gdje se okrećeš. Nerealno je. Za ovo svako treba da odvoji pare, a Bog će ti vratiti – istakao je Dejan.

izvor: srbijadanas.rs

DEJAN Dragojević o PAZARCIMA: ”Posle Meke i Medine, na trećem mjestu je Novi Pazar, ljudi hvala vam na ovakvom dočeku” (foto, video)

Dejan Dragojević je na svom TikTok kanalu objavio video snimak Read more

Čitaj još:   NE ZOVEM SE ZIJAD! Dejan Dragojević otkrio o kojim je IMENIMA razmišljao nakon primanja ISLAMA, progovorio o komentarima nakon PRIZNANJA: Prijetili su mi da će me UBITI I ZAKLATI... (foto, video)
Dejan želi da širi islam… NE VJERUJETE U SVOJE, PA VAM TUĐE SMETA… (foto)

Dejan Dragojević ovih dana je česta tema medija zbog svog javnog Read more