Crna Gora

DARKO Šuković: ALEKSANDRA Vučića, će stavljanje šape na CRNU GORU, zadovoljiti na neko vrijeme, vrlo brzo preći će na BOSNU… (foto, video)

“Svako ko je kroz istoriju mislio da politike poput Putinove ili Vučićeve može da zadovolji tako što će joj ispuniti neke želje, tako što će joj dati nešto, neki zalogaj prema kome su krenuli, i da će ih to zadovoljiti, pogriješio je…”

Jakov Milatović prvi put se pojavio u javnosti kao ministar u vladi nakon izbora 2020, kada je Đukanovićeva Demokratska partija socijalista izgubila vlast u parlamentu.

Srpska pravoslavna crkva imala je veliki uticaj na sastav te Vlade,.

Zato je, kako smatraju poznavaoci političkih prilika na Balkanu u izjavi za TRT World, emisiju Across the Balkans, jasno koja politika je pobijedila.

„Vidjelo se jasno, svakome ko je htio da gleda, da iza njih stoji Rusija u strateškom smislu, Srbija, u operativnom smilsu. Crna Gora je 2020. promijenila vlast zato što je jedna dugotrajuća vladajuća ekipa postala sklerotična, izgubila je kapacitet da efikasno vlada.

Uz pomoć Rusije, Srbije i crkve Srbije kao ključnog izvođača radova na terenu, dovedene su snage koje su njima lojalne i to se apsolutno jasno vidjelo prilikom slavlja, kad su postali potpuno sigurni da nemaju više razloga da se kriju i maskiraju. To su bile velikosrpske, anticrnogorske orgije, bez ijednog državnog simbola Crne Gore.“

Sve to ne bi bilo moguće da nije bilo podrške Vašingtona i Brisela, sa, kako tvrdi Šuković, jasnim ciljem.

„A to je da Crna Gora posluži kao kompenzacija Beogradu za gubitak Kosova. Šta će biti posljedica toga za region? Mislim da ćemo vrlo brzo vidjeti. Svako ko je kroz istoriju mislio da politike poput Putinove ili Vučićeve može da zadovolji tako što će joj ispuniti neke želje, tako što će joj dati nešto, neki zalogaj prema kome su krenuli, i da će ih to zadovoljiti, pogriješio je.

Isto će se desiti i u regionu. Vučića će stavljanje šape na Crnu Goru zadovoljiti neko vrijeme, ali, vrlo brzo, on će se fokusirati na Bosnu.“

I U Bosni kažu da je jasno da će odnosi, snage i ciljevi u regionu promijeniti značajno u narednom periodu.

„Članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić podržali su Đukanovića i u prvom i u drugom krugu, sa druge strane secesionista Milorad Dodik je otvoreno podržao Jakova Milatovića. Jakov Milatovic je piun tog srpskog sveta i on će izvršavati naredbe i crkve Srbije i Aleksandra Vučića. To je nešto zbog čega je on i tu postavljen i za šta će se boriti, što će se sasvim sigurno odraziti ne samo na stanje u Crnoj Gori nego na stanje u regionu.“

 Jasno je da su za međunarodnu zajednicu tri glavna grada regije Beograd, Zagreb i Tirana, dodaje Bursać.

„I negdje je kao kusur Beogradu podmetnuta Podgorica, odnosno Crna Gora i Sarajevo, odnosno BiH. To su stvari koje su doslovno ostavljene Vučiću i njegovim operativcima na terenu da riješe, a oni naravno rješavaju tako što na ovaj ili na onaj način asimiliraju ili nekom silom anektiraju pojedine djelove ili čitave teritorije ove dvije države, a da Zapad širom zatvorenih očiju to posmatra, odobrava, začepi uši i oči i pravi se da ne čuje i ne vidi.

U realnosti imamo širenje srpskog sveta i naravno o tome nećete čuti neku grubu ili jaku riječ osude međunarodne zajednice, već ćete čuti da je to festival demokratije, dok se silni neočetnici raduju sa srpskim trobojkama, dok prebijaju ljude koji nose crnogorske zastave u Crnoj Gori… Bojim se da će ovaj period tame trajati i da je zapravo tek počeo“, kaže Bursać.

Ideja srpskog sveta počela je da živi i da se širi. Crna Gora je tek početak.

„To je Futur I za BiH, to je Futur II za Sjevernu Makedoniju, i ne postoji Futur III ali da postoji to bi bilo Kosovo.

…Ne zaboravite ni to nije bilo davno, Ivica Dačić je potpuno otvoreno govorio o drugom poluvremenu. Rekao je -devedesetih smo imali cilj, nijesmo ga ostvarili jer je Rusija bila slaba, e sad je Rusija jaka sad ćemo ponovo da pokušamo. Ne samo da je Rusija jaka, nego su sad uspjeli da za svoje ciljeve pridobiju i SAD. Svaka im čast“, ocjenjuje DARKO Šuković.

izvor: gradskiportal.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

VIC DANA: Sreli se Rus i Srbin, onda je počela rasprava o Vučiću… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana! BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, ponedeljak, 12, 05. 2024… 01:…

3 sata ago

AMIL Grbović podnio ostavku na članstvo u OO URA Ulcinj; Glavni problem partije DRITAN Abazović… (foto, video)

Nakon sukoba u aktuelnoj većini na pomolu je promjena vlasti u Ulcinju... ULCINJ: Crna Gora,…

5 sati ago

MILORAD Dodik: Crna Gora je i naša, Srbi u Crnoj Gori nisu crnogorski… (foto, video)

MILORAD Dodik negira genocid u Srebrenici, hrvatski narod kolektivno krivi za ustaške zločine i prisvaja…

5 sati ago

Dnevni horoskop za 14. maj 2024. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan žali, Bik…

6 sati ago

Poslije debakla protiv Italije: Vlado Šola podnio ostavku- “Žao mi je ako sam razočarao rukometni svijet u Crnoj Gori…” (foto, video)

Selektor crnogorskih rukometaša Vlado Šola podnio je ostavku nakon debakla protiv Italije u baražu za Svjetsko prvenstvo...…

8 sati ago

This website uses cookies.