IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDSJEDNIK CRNE GORE Jakov MILATOVIĆ PRECIZAN: “U Srebrenici počinjen genocid, moja pozicija jasna”… (foto, video)

Novoizbarani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da je njegova pozicija po pitanju genocida u Srebrenici vrlo jasna, kao i da osuđuje sve zločine koji su se dogodili.“Međunarodni sud je bio vrlo jasan i donio odluku kad je u pitanju Srebrenici…

Vrlo je važno da je Međunarodni sud negdje individualizovao genocid u Srebrenici. Moja pozicija je u tom smislu vrlo jasna, crnogorski parlament je, takođe, donio rezoluciju kad je u pitanju Srebrenica. Vrlo je važno da kao region, zajednički, donesemo sud o prošlosti koja je bila teška. Prošlosti koja je imala jednu Srebrenicu, ali i jedan Jasenovac, prošlosti koja je imala i u Crnoj Gori stvari poput velikog zločina u Pivi, Velici… To su sve stvari koje jasno osuđujem”, kazao je Milatović za Al Jazeera Balkans.

Čitaj još:   HIT na mrežama- VUČIĆ se javno pojavio sa SUPRUGOM: Komentari za njegovo držanje,"Pa, ne tako mlohavo! K'o drvena Marija si" (foto, video)

BONUS VIDEO: TV Liberty: Negiranje genocida- krivične prijave na čekanju

Podsjetimo, Milatović je na izborima pobijedio kandidata DPS-a Milu Đukanovića. Za jedne je okarakterisan kao korak dalje od Evrope, a korak blize Srpskom svetu, za druge kraj posljednjem diktatoru Evrope – Đukanovicu.

izvor: Al Jazeera Balkans

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more