IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZIMA JE IZA NAS ALI: Sarajevo u aprilu, snijeg pade na behar, na voće… (foto)

Svakako. neće ga biti previše, a padaće na ovim područjima…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 08: IV-2023, 07: 44… ZIMA JE IZA NAS ALI: Sarajevo u aprilu, snijeg pade na behar, na voće… (foto)

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama i sa slabim snijegom…

Ove subote, tokom dana sa kišom, najprije u sjevernim područjima, a postepeno i u ostalim dijelovima, čitamo na FHMZ- u.

Na planinama i sa slabim snijegom

Za vikend se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom, javlja Anadolija.

“Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupni porast oblačnosti. Nešto manje oblačnosti i sunčanije se očekuje na jugu i jugozapadu. U večernjim satima, ponegdje u Bosni može pasti i malo kiše, a na planinama i malo snijega.

Jutarnja temperatura zraka od minus tri do tri, na jugu do šest, a dnevna od osam do 14, na jugu do 16 stepeni Celzijusa”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Prvog dana vikenda u Bosni se očekuje pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana lokalno sa slabom kišom, a na planinama može pasti i malo snijega. Jutarnja temperatura zraka od minus jedan do četiri, na jugu do sedam, a dnevna od sedam do 13, na jugu do 16 stepeni.

Čitaj još:   MORE 26 C, Vrućina od jutra: U 8 sati 27 C stepeni na obali Jadrana... (foto)

subota, 08.04.2023. godine
Postepeno pogoršanje biometeoroloških prilika usloviće pojačane tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Usljed prohladnog vremena i padavina, opšta slika će biti lošija u cijeloj zemlji, izraženije u drugom dijelu dana. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, dekoncentracije, malaksalosti, u noći problemi sa snom. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša je moguća u Hercegovini. Poslije podne i tokom noći kiša u većem dijelu BiH. Na planinama se očekuje snijeg. Jutarnja temperatura zraka od nula do pet, na jugu do osam, a dnevna od osam do 12, na jugu do 16 stepeni.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama i sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka od jedan do šest, na jugu do osam, a dnevna od sedam do 12, na jugu do 16 stepeni.

Čitaj još:   Vic Dana Doša Crnogorac da se brije...

Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni C…

Temperaturne vrijednosti u okviru subotnjih.

IZVOR iBalkan.net

ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE…

REGION Balkana a na području Bosne i Hercegovine nastavlja se Read more

VRIJEME: Do početka vikenda padavine, kiša, pljuskovi i grmljavina…

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme sunčano uz umjerenu Read more

DANAS NESTABILNO S PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM…

LJETO SE BAŠ ZAINATILO: Evo gdje će, kada i koliko Read more