IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA I POSLJEDNJI ISPRAĆAJ SENADU, ELVIRU I SELVEDINU: Dan žalisti u JAJCU… (foto)

Posljednji ispraćaj Senadu Poški (44), Elviru Čagalji (46) i Selvedinu Crncu (42) biće upriličen sutra ispred Doma kulture Jajce, gdje će se u 14 sati klanjati i dženaza- namaz, a ukopi će se obaviti u 15.30 sati na mezarju u Bistrici, Biokovinama i Šibenici.

JAJCE: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 09: IV-2023, 19: 44… TUGA I POSLJEDNJI ISPRAĆAJ SENADU, ELVIRU I SELVEDINU: Dan žalisti u JAJCU… (foto)

Na dan UKOPA i poslednjeg ispraćaja trojice nastradalih Jajčana, u općini proglašen je Dan žalosti.

Zastave se spuštaju na pola koplja na zgradi Općine Jajce te na zgradama javnih poduzeća i ustanova kojima je osnivač Općina. Na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužne su svoje poslovanje obavljati primjereno Danu žalosti, navodiJajce Online.

Elektronski i drugi mediji s područja općine Jajce dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi Danu žalosti.

Podsjećamo, u petak oko 19.43 u mrkonjićkom mjestu Crna Rijeka sudarili Micubiši, kojim je upravljao Miroslav Kaurin (34) iz Šipova, te kombi Ford, koji je potom probio zaštitnu ogradu i dijelom završio u vodi, a poginuli su Senad Poško (44), Elvir Čagalj (46) i Selvedin Crnac (42), radnici građevinske firme iz Jajca, dok su četvorica njihovih kolega povrijeđena.

Čitaj još:   RIM: Edin Džeko, Ko nije bio u BiH, ne zna koliko se ova naša zemlja može voljeti...

Teže tjelesne ozljede je zadobio Asim Kokić koji je hitno premješten u UKC Sarajevo.

Prema dostupnim saznanjima, oni su se nakon radnog dana vraćali kući u Jajce kada su na raskrsnici gdje se desno odvaja za Mrkonjić Grad kombijem udarili u micubiši, koji se iz pravca Mrkonjić Grada uključivao na put Jajce – Banjaluka, dok je ford išao prema Jajcu.

Oni su nastradali gotovo na kućnom pragu, a kako je potom objavljeno, časno i pošteno su radili za građevinsku firmu i hranili svoje porodice, te je ovo velika i nezapamćena tragedija za Jajce.

Telegram saučešća kolektivu preduzeća “Struktura”, porodicama i prijateljima trojice radnika uputili su načelnik opštine Jajce Edin Hozan i predsjedavajući Opštinskog vijeća Jajce Josip Topić.

  • Sa velikim bolom smo primili vijest o izgubljenim životima i tragediji koja je zadesila naš grad. Ostali smo bez tri naša sugrađanina, mlada, vrijedna i čestita radnika – naveli su oni.

Dodaju da u ovim teškim i tužnim trenucima suosjećaju u boli sa porodicama nesrećno nastradalih, sa njihovim radnim kolegama i sa svim stanovnicima Jajca.

  • Porodicama naših nastradalih sugrađana, kolektivu ‘Struktura’ i prijateljima upućujemo izraze iskrenog saučešća i izražavamo nadu da ćete naći snage i hrabro i dostojanstveno savladati ove trenutke teške za sve građane Jajca– navodi se u telegramu, prenosi Jajce online.
Čitaj još:   MINHEN I BAVARSKU STIGLA APOKALIPSA: Grad veličine teniske loptice porazbijao auta, vjetar čupao drveće... (video)

izvor Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more