IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HRABRI BOSANAC SPRIJEČIO TRAGEDIJU U AUSTRIJI: Državljanin BiH, primjetio požar i SPASIO 36 ŽIVOTA… (foto, video)

Zahvaljujući brzoj reakciji komšije državljanina BiH, svi stanari stambene zgrade u Ansfeldenu su izbjegli pravu katastrofu na uskršnje jutro, kada je u 3:40 izbio požar u jednom od stanova...

ANSFELDEN: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 10: IV-2023, 09: 44… HRABRI BOSANAC SPRIJEČIO TRAGEDIJU U AUSTRIJI: Državljanin BiH, primjetio požar i SPASIO 36 ŽIVOTA… (foto, video)

Državljanin BiH (44) je pred zoru primijetio da iz jednog stana u susjednoj zgradi izlazi plamen, nakon čega je odmah alarmirao sve hitne službe koje su odmah izašle na teren. Kada su vatrogasci stigli na lice mjesta, čitava zgrada u Ansfeldenu je bila puna dima, a odmah je evakuisano svih 36 stanara.

Čak i po dolasku vatrogasaca, vatra je nastavila da se širi sve do krova. Stanari stana u kojem je izbio požar uspjeli su sami da izađu, dok su vatrogasci morali spasavati 76-godišnjeg stanara koji je u jednom momentu ostao blokiran u zgradi koja gori.

Na kraju je u Univerzitetsku bolnicu Kepler primljeno troje stanara, koji su se nagutali dima. Tek nakon skoro četiri sata borbe sa vatrenom stihijom, vatrogasci su uspjeli ugasiti požar.

Čitaj još:   NAKON OSAM DANA POTRAGE: Pronađeno tijelo dječaka u TARI- čovjek koji ga je pronašao želi da ostane anoniman- BILA JE TO MOJA LJUDSKA OBAVEZA... (foto)

Nakon gašenja požara, na lice mjesta su izašli pripadnici Državnog kriminalnog odjeljenja zajedno sa pripadnicima Odjeljenja za sprečavanje požara, koji su sproveli istragu o mogućem uzroku požara.

Kako nezvanično prenose austrijski mediji, uzrok su dvije ringle koje su ostale uključene na šporetu.

Iako djeluje prilično nevjerovatno, ali na kraju se ispostavilo da su te dvije ringle izazvale štetu koja se procjenjuje na skoro 200.000 eura. Stanovi na drugom i trećem spratu više nisu uslovni za život, prenose Nezavisne. Iz javog tužilaštva u Lincu saopšteno je da će podići optužnicu protiv vlasnika stana u kojem je izbio požar.

BONUS VIDEO: Meterhohe Flammen in Hamburg: „Extreme Gefahr“ für Anwohner

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more