IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ko stoji iza firme Rojal koja gradi hotel u Ulcinju: Braća sa KOSOVA hapšeni zbog porodičnog nasilja i gradnje bez dozvole… (FOTO)

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je prije nekoliko dana tokom potpisivanje Aneksa IV ugovora za izgradnju hotela Jadran u Ulcinju da će to biti jedan od najboljih hotela, ako ne i najbolji u Crnoj Gori.

DRITAN Abazović nije želio da kaže koja hotelska grupacija će stajati iza hotela, navodeći da će to objelodaniti nakon što radovi budu započeti. Međutim nije teško saznati da s obzirom da je aneks potpisala kompanija Royal radi o braći Lulzimu i Arberu Krejziju biznismenima sa Kosova.

Lulzim i Arber Kreziju su sinovi poznatog biznismena Latifa Krejzijua sa Kosova i više puta su punili novinske stupce zbog niza malverzacija, gradnje bez dozvole, porodičnog nasilja i hapšenja.

Jedna od najbogatijih kosovskih porodica u centar pažnje kosovske javnosti došla je nakon smrti Latifa Krezijua, kada je pokrenuta ostavinska rasprava oko multimilionske imovine koju je Latif ostavio za sobom. Skandal velikih razmjera izbio je nakon što su njegovi sinovi Arber i Lulzim izbacili iz nasljedstva njihovu sestru, koja ih je nakon toga tužila.

Na tada održanom ročištu ona se žalila se da su je braća otjerala iz višemilionskih kompanija koje je osnovao i vodio njen pokojni otac. Dva od više preduzeća u vlasništvu porodice Krejziju su tada bila poznata sudu, Al Petrol/Shell i Rojal. Upravo kompanija Rojal je potpisnik aneksa o gradnji Hotela Jadran u Ulcinju.

Zanimljivo da je tada na ročištu njihova sestra optužila jednog od njih da je fizički napao kada je tražila udio u očevim poslovima nakon čega je zatražila da obojica budu uhapšeni. Braća Lulzim i Arber su vjerovali ili ne tada na ročištu preko svojih zastupnika izbacivanje svoje sestre iz nasledstva pravdali time što je ona žena.

Čitaj još:   NISU DORASLI- HARAKIRI TROJKE: Vlastitim igrama uništili izbor Bogića Bogićevića... (foto)

No osim nasilničkog i beskrupuloznog ponašanja prema svojoj sestri Arber Krejziju je poznat po gradnji čuvenog Rojal tržnog centra u Prištini, i to prema pisanju portala Lajmi bez dozvole.

Lajmi.net je utvrdio da je dozvola izdata u suprotnosti sa regulacionim planom Opštine Priština, jer nije ispotovana spratnos objekta.

Uprkos tome, urbanizam Prištine je 16. septembra 2015. godine izdao dozvolu kompaniji „Rojal“ za kompleks sa tri višestambene zgrade sa poslovnim prostorom. I pored toga što je opština protivno Planu izdala nezakonitu dozvolu za još jedan sprat, investitor porodica Krejziju se snašla tako što je manipulisala prizemljem koje je kamuflirano podrumom, koji je u prizemlju izgrađen na tri nivoa.

Očigledno da su se braća Krejziju još 2015.godine dobro snalazila u malverzacijama, a osim manipulacija gabarita objekta tj tržnog centra koji su izgradili, portal Lajmi je došao da više podataka u podmićivanju lokalnih činovnika kako bi zažmurili na nelegalne apetite braće, prilikom gradnje.

Da braća Krejziju ne prezaju ni od čega pokazuje i hapšenje Lulzima Krejzijua koji je uhapšen zbog porodičnog nasilja. Njega je tada optužila žena da je brutalno pretukao u njihovoj prodičnoj kući u Prištini, koja je nakon incidenta odlućila da se preseli kod svoje prodice iz straha za svoju bezbjednost.

Čitaj još:   JAKOV Milatović- sve češće izlazi iz ustavnih nadležnost: Miješa li se predsjednik Crne Gore u poslove premijera? (foto, video)

Iako su braća Krejziju na Kosovu prepoznata kao uspješni biznismeni, većinu novca, a on se mjeri u desetinama miliona eura, naslijedili su od oca. No, uprkos tome i uprkos “pikturesknoj” biografiji braće Krejziju, njihova kompanija “Rojal” je za Abazovića privlačan partner, jer parama se u zube ne gleda, bez obzira od koga i kako dolaze.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more