IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ćamil DURAKOVIĆ- TREBA SVIMA BITI JASNO, PA I DODIKU, SECESIJA JE RAT! Ovo što radi je samovolja, ovo što radi je šteta državi Bosni i Hercegovini… (foto, video)

Dodikova politika je utopistička manipulacija koja direktno vodi u sukobe. On je svjestan toga. Vodi taktičku politiku i moram priznati da mu to ide od ruke u posljednje vrijeme, obzirom i da međunarodna zajednica toleriše antiustavno i antidejtonsko djelovanje – govori potpredsjednik RS Ćamil Duraković…

SREBRENICA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 13: IV-2023, 18: 44… Ćamil DURAKOVIĆ- TREBA SVIMA BITI JASNO, PA I DODIKU, SECESIJA JE RAT! Ovo što radi je samovolja, ovo što radi je šteta državi Bosni i Hercegovini… (foto, video)

On ističe kako Dodik nema saglasnost hrvatskog i bošnjačkog naroda za to što zagovara, te da bi trebalo da se vrati u ustavne okvire entiteta čiji je predsjednik. U tom entitetu, podsjeća Duraković, žive tri konstitutivna naroda i ostali.

– Treba svima biti jasno u ovoj zemlji, pa i Miloradu Dodiku, secesija je rat. Svako onaj ko to zagovara ne želi dobro svome narodu. Ili, onaj ko utopistički zagovara ukidanje Republike Srpske, ili bilo kojeg entiteta, ili kantona vodi u nešto za što treba imati saglasnost sva tri naroda. Ovo što Dodik radi je samovolja, ovo što Dodik radi je šteta državi Bosni i Hercegovini. Njegova loša reputacija u svijetu donosi štetu državi Bosni i Hercegovini, time i entitetima i našem društvu– kaže Ćamil Duraković.

Čitaj još:   NAJ NAJ Vic dana: Srbin i Hrvat o poklonu ženama za Novu godinu...

Bonus video: Rat Dodika i Amerike! Dodik: Prekidam kontakt sa Amerikom! Amerikanci Dodiku: Kockaš se sa sudbinom!

Potpredsjednik RS- a očekuje reakciju međunarodne zajednice. Boji se eskalacije ako se uđe u bespovratno stanje. Na terenu, kaže, razgovara s ljudima i ističe kako se i neki ljudi srpske nacionalnosti čude do koje mjere se Milorad Dodik radikalizirao u političkom smislu.

Napetost zbog rješavanja statusa državne imovine u RS postoji samo zbog toga, tvrdi Duraković, jer entitetu na naplatu dolazi preko milijardu i 200 miliona maraka raznih kredita.

– Ovo što sada radi na političkoj sceni je pokušaj pritiska da se ta imovina riješi na način da bi on nju mogao koristiti da je zalaže za neka dodatna zaduženja i to je primarni cilj zašto je imovina ovoliko bitna i tu je ključ svega. Dezavuiše se javnost da on želi imovinu kako bi odcijepio entitet. On samo traži imovinu da može njome raspolagati, upravljati i zalagati je. On želi da zalaže imovinu i ovo društvo vodi u dodatnu dubiozu – govori Duraković za BHRT.

Čitaj još:   DRITAN POD BARAŽNOM VATROM BEOGRADA: "Poslije Mila gori od Mila"! (foto)

BONUS VIDEO: Ćamil Duraković: Dodik nigdje neće odnijeti 49 posto BiH, ako to uradi, to je onda rat!

IZVOR Hayat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more