IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZBOG STRAHA novi predsjednik Crne Gore JAKOV Milatović neće biti inaugurisan na CETINJE nego najvjerovatnije u Skupštini Crne Gore… (foto)

Inauguracija novog predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića 20. maja biće održana u Podgorici, najvjerovatnije u Skupštini Crne Gore, saznaju “Vijesti” iz više izvora.

On je između dva kruga predsjedničkih izbora dobio privremeno policijsko obezbjeđenje, koje je tražio Pokret Evropa sad, zbog bojazni da je fizički ugrožen. Tu odluku donijela je Vlada i ona je bila privremena, kako bi Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprava policije u međuvremenu utvrdile da li i odakle Milatoviću prijeti opasnost. Prema zakonu, procjenu bezbjednosti radi ANB na zahtev policije, pišu “Vijesti”.

Kada bude preuzeo predsjedničko mjesto on automatski postaje štićena ličnost.

Inauguracija, odnosno svečano proglašenje predsjednika na sjednici Skupštine, održavala se u Vladinom domu na Cetinju. U prestonici je i rezidencija predsjednika države. Tamo počinje i svako redovno proljećno i ljetnje zasjedanje parlamenta, odnosno održava se prva sjednica. Iz Uprave policije su rekli da je u toku postupak izrade bezbjednosne procjene inauguracije na Cetinju, kao i pripreme obezbjeđenja samog događaja.

Oni su tako odgovorili na pitanje “Vijesti” da li su uradili procjenu bezbjednosti svečanog proglašenja predsjednika na Cetinju.

Čitaj još:   Zagađenje vazduha u PLJEVLJIMA utiče na skraćenje životnog vijeka za oko dvije i po godine...

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić nedavno je rekao da bi taj događaj mogao biti izazovan momenat za policiju.

Iz Skupštine, koja organizuje inauguraciju, su, odgovarajući na pitanja “Vijesti”, kazali da je toku intenzivna komunikacija sa novoizabranim predsjednikom Crne Gore i njegovim timom oko pripreme tog čina.

Milatovića je, prije predsjedničke konvencije na Cetinju 10. marta, napala grupa građana, koja se prvobitno okupila ispred Sportskog centra gdje je bio zakazan događaj. Najprije su protestovali a zatim vrijeđali Milatovića, nakon čega su ga napali kad a je ulazio u zgradu. To se vidi na snimcima sa mjesta događaja koje su prenijeli mediji, ali i onima objavljenim na društvenim mrežama.

Njega i partijske kolege je sa Cetinja sprovela policija.

Milatović, kao kandidat Pokreta Evropa sad, je u drugom krugu predsjedničkih izbora pobijedio lidera Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića.

izvor: agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more