Crna Gora

MILAN Pipun Knežević, prava prilika više nema MILA Đukanovića: Da u crkvama i manastirama otpočne akcija prikupljanju potpisa o povlačenju… (foto)

Jedan od lidera Demokratskog fronta reagovao na odobrenje zahtjeva Kosova za članstvo u Savjetu Evrope…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 24: IV- 2023, 19: 34… MILAN Pipun Knežević, prava prilika više nema MILA Đukanovića: Da u crkvama i manastirama otpočne akcija prikupljanju potpisa o povlačenju… (foto)

Ako se Jakov Milatović ne slaže s današnjim glasanjem Vlade Crne Gore o prijemu tzv. Kosova u Savjet Evrope očekujem da se oglasi i ogradi od ovog terorističkog akta države čiji je predsjednik – poručio je Knežević

Sad je prava prilika kad više nema Mila Đukanovića da u našim crkvama i manastirama otpočne akcija za prikupljanje potpisa o povlačenju odluke o priznanju takozvane države Kosovo – kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević reagujući na vijest da je odobren zahtjev Kosova za članstvo u Savjetu Evrope.

– Danas se zvanična Crna Gora u ostavci na čelu sa Dritanom Abazovićem glasajući na Komitetu ministara da takozvano Kosovo uđe u Savjet Evrope, pridružila onoj Crnoj Gori Mila Đukanovića i Duška Markovića koji su 2008. protivno volji 85 odsto građana priznali ovu UČK tvorevinu. Ova odluka Abazovićeve Vlade spada u jednu od najsramnijih u crnogorskoj istoriji i dodatno usložnjava društveno političke prilike kako u Crnoj Gori tako i u regionu- naveo je Knežević. 

Ako, kako je rekao, “raspala Vlada Dritana Abazovića nije imala ljudske i političke hrabrosti da bude protiv, mogla je glasati uzdržano i na taj način pokazati da joj je stalo do najboljih odnosa sa Srbijom”.

– Ali je očigledno postalo pravilo da oni koji deklarativno najviše govore o dobrosusjedskim odnosima suštinski najdublje zarivaju nož u leđa Srbiji kad god im se ukaže prilika za to. Zato je ovo današnje glasanje Crne Gore za prijem Kosova u Savjet Evrope nacionalna sramota koju ćemo morati da spiramo sa našeg obraza – opisao je Knežević.

Iako su, kako dodaje, “mnogi tvrdili da će se Srbija prva odreći Kosova i Metohije na ovom glasanju, Srbija je glasala protiv”.

– A protiv su između ostalih glasali i Azerbejdžan i Gruzija, koji više imaju svijesti i bratskog razumijevanja nego crnogorski kvintaši koji bi se i rođene majke odrekli ako bi im stigao dekret iz ambasade. Zato danas groteskno zvuči izjava Jakova Milatovića da bi posle Brisela želio da posjeti Beograd, jer upravo je zvanična a manjinska Crna Gora današnjim glasanjem odredila sljedeću Milatovićevu destinaciju, a to je Priština.

Ako se Jakov Milatović ne slaže s današnjim glasanjem Vlade Crne Gore o prijemu tzv. Kosova u Savjet Evrope očekujem da se oglasi i ogradi od ovog terorističkog akta države čiji je predsjednik – poručio je Knežević.

Očekuje i da se, kako je kazao, “oglase i sve one institucije, NVO i nezavisni intelektualci kojima su usta puna pjesama o Kosovu na svadbama i vašarima, a koje su zaustavljale ulazak DF-a u vladu tvrdeći da će srpske interese bolje braniti Dritan Abazović i eksperti sa FB grupe ‘Naši u svijetu’ koji postadoše mesije i državnici, a izdadoše sve čega su se dotakli”.

– Sad je prava prilika kad više nema Mila Đukanovića, da u našim crkvama i manastirama otpočne akcija za prikupljanje potpisa o povlačenju odluke o priznanju tzv. države Kosovo, jer ako ovi koji su na izborima pobijedili Đukanovića misle isto što i mi, onda će odluka biti povučena.

Ali se plašim da misle isto kao Đukanović, samo što to niko ne smije javno da kaže. Zato smo dužni svim raspoloživim demokratskim sredstvima da zaustavimo dalje srozavanje i urušavanje države i njenih institucija dok se ne pretvore u neprepoznatljivu ruinu- zaključio je MILA Pipun Knežević.

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

VIKI Miljković- IMA VRELU KRV, ZATO JE MNOGI VOLE: “Otac joj je iz okoline SJENICE i gaji posebne emocije prema SANDŽAKU…” (foto, video)

Dok se mnogi odlučuju na emigraciju, interesantan je podatak o emocionalnoj povezanosti sandžaklija, između iseljenika…

6 sati ago

DANIJEL Živković čestitao Prvi maj: Zajedno da nastavimo sa afirmacijom i poštovanjem radničkih prava… (foto)

U zaključku Živković ukazuje na samu važnost radničkih prava i upućuje iskrene čestitke povodom Prvog…

7 sati ago

Dnevni horoskop za 3. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan analitičan,…

7 sati ago

ADMINISTRACIJO, SREĆAN PRVI MAJ: Svaki treći građanin na budžetu, radnička klasa na izdisaju… (foto)

Ima li radnička klasa razlog za slavlje u Crnoj Gori? Ovi u administraciji mogu relaksirano…

7 sati ago

TEK ŠTO JE KRENO MAJ i Sa kišom ulazimo u dugotrajni period nestabilnog vremena: Biće puno pljuskova i grmljavine gotovo svakog dana… (foto, video)

Sa današnjim danom i poslijepodnevnom kišom ulazimo u jedan dugotrajni period nestabilnog vremena... SARAJEVO: Regija,…

8 sati ago

This website uses cookies.