IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILAN Pipun Knežević, prava prilika više nema MILA Đukanovića: Da u crkvama i manastirama otpočne akcija prikupljanju potpisa o povlačenju… (foto) 

Jedan od lidera Demokratskog fronta reagovao na odobrenje zahtjeva Kosova za članstvo u Savjetu Evrope…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 24: IV- 2023, 19: 34… MILAN Pipun Knežević, prava prilika više nema MILA Đukanovića: Da u crkvama i manastirama otpočne akcija prikupljanju potpisa o povlačenju… (foto)

Ako se Jakov Milatović ne slaže s današnjim glasanjem Vlade Crne Gore o prijemu tzv. Kosova u Savjet Evrope očekujem da se oglasi i ogradi od ovog terorističkog akta države čiji je predsjednik – poručio je Knežević

Sad je prava prilika kad više nema Mila Đukanovića da u našim crkvama i manastirama otpočne akcija za prikupljanje potpisa o povlačenju odluke o priznanju takozvane države Kosovo – kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević reagujući na vijest da je odobren zahtjev Kosova za članstvo u Savjetu Evrope.

– Danas se zvanična Crna Gora u ostavci na čelu sa Dritanom Abazovićem glasajući na Komitetu ministara da takozvano Kosovo uđe u Savjet Evrope, pridružila onoj Crnoj Gori Mila Đukanovića i Duška Markovića koji su 2008. protivno volji 85 odsto građana priznali ovu UČK tvorevinu. Ova odluka Abazovićeve Vlade spada u jednu od najsramnijih u crnogorskoj istoriji i dodatno usložnjava društveno političke prilike kako u Crnoj Gori tako i u regionu- naveo je Knežević. 

Ako, kako je rekao, “raspala Vlada Dritana Abazovića nije imala ljudske i političke hrabrosti da bude protiv, mogla je glasati uzdržano i na taj način pokazati da joj je stalo do najboljih odnosa sa Srbijom”.

– Ali je očigledno postalo pravilo da oni koji deklarativno najviše govore o dobrosusjedskim odnosima suštinski najdublje zarivaju nož u leđa Srbiji kad god im se ukaže prilika za to. Zato je ovo današnje glasanje Crne Gore za prijem Kosova u Savjet Evrope nacionalna sramota koju ćemo morati da spiramo sa našeg obraza – opisao je Knežević.

Čitaj još:   MILOŠ Nikolić: Duško Knežević glavni finansijer pokreta Evropa sad... (foto)

Iako su, kako dodaje, “mnogi tvrdili da će se Srbija prva odreći Kosova i Metohije na ovom glasanju, Srbija je glasala protiv”.

– A protiv su između ostalih glasali i Azerbejdžan i Gruzija, koji više imaju svijesti i bratskog razumijevanja nego crnogorski kvintaši koji bi se i rođene majke odrekli ako bi im stigao dekret iz ambasade. Zato danas groteskno zvuči izjava Jakova Milatovića da bi posle Brisela želio da posjeti Beograd, jer upravo je zvanična a manjinska Crna Gora današnjim glasanjem odredila sljedeću Milatovićevu destinaciju, a to je Priština.

Ako se Jakov Milatović ne slaže s današnjim glasanjem Vlade Crne Gore o prijemu tzv. Kosova u Savjet Evrope očekujem da se oglasi i ogradi od ovog terorističkog akta države čiji je predsjednik – poručio je Knežević.

Očekuje i da se, kako je kazao, “oglase i sve one institucije, NVO i nezavisni intelektualci kojima su usta puna pjesama o Kosovu na svadbama i vašarima, a koje su zaustavljale ulazak DF-a u vladu tvrdeći da će srpske interese bolje braniti Dritan Abazović i eksperti sa FB grupe ‘Naši u svijetu’ koji postadoše mesije i državnici, a izdadoše sve čega su se dotakli”.

– Sad je prava prilika kad više nema Mila Đukanovića, da u našim crkvama i manastirama otpočne akcija za prikupljanje potpisa o povlačenju odluke o priznanju tzv. države Kosovo, jer ako ovi koji su na izborima pobijedili Đukanovića misle isto što i mi, onda će odluka biti povučena.

Čitaj još:   Milan PIPUN Knežević: Prošlu Vladu srušili Krivokapić i Abazović, ovu ruše Dritan i Raško... (foto, video)

Ali se plašim da misle isto kao Đukanović, samo što to niko ne smije javno da kaže. Zato smo dužni svim raspoloživim demokratskim sredstvima da zaustavimo dalje srozavanje i urušavanje države i njenih institucija dok se ne pretvore u neprepoznatljivu ruinu- zaključio je MILA Pipun Knežević.

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more