IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE NOVA PROMJENA VREMENA: Prognoza za narednih nekoliko dana… (foto)

U utorak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 24: IV- 2023, 08: 34… STIŽE NOVA PROMJENA VREMENA: Prognoza za narednih nekoliko dana… (foto)

Danas pretežno oblačno vrijeme…

Prijepodne lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne. Poslijepodne i tokom noći kiša i pljuskovi ponegdje praćeni grmljavina se očekuju u većem dijelu naše zemlje. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, a dnevna od 12 do 22° C.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima ponegdje praćenim grmljavinom, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolija.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 12 do 18, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 22 stepena. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 9, a dnevna oko 18 stepeni Celzijusa.

ponedjeljak, 24.04.2023. godine
Biometeorološka prognoza je loša. Pogoršanje vremena i južno strujanje, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga bi trebali umanjiti aktivnosti. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, problema sa snom. Negativni uticaj promjene, većim dijelom dana biće izraženiji u Hercegovini i na zapadu Bosne, tokom noći proširiće se na cijelu zemlju.

Čitaj još:   USIJALE SE DRUŠTVENE MREŽE "E MOJ ZDRAVKO...": Milan Knežević poslao brutalnu poruku premijeru Crne Gore... (foto)

U utorak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni.

U srijedu se očekuje jutro oblačno sa kišom u većem dijelu zemlje. Na vrhovima planina je moguć snijeg. U ostatku dana postepeni prestanak padavina i smanjenje naoblake. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverzapadni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 19 stepeni.

U četvrtak će biti pretežno sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 20 stepeni C.

Čitaj još:   VELIKO ZATIŠJE PRED BURU: Stiže nova promjena vremena, danas oblačno s kišom, donosimo prognozu za narednih nekoliko dana... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more