IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEKA VAS SNIJEG NE IZNENADI: Danas kiša sa grmljavinom, vrijeme u narednih 15 dana promjenljivo… (foto)

Danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 25: IV- 2023, 08: 34… NEKA VAS SNIJEG NE IZNENADI: Danas kiša sa grmljavinom, vrijeme u narednih 15 dana promjenljivo… (foto)

U srijedu moguće je da kiša na visokim planinama pređe u susnježicu i snijeg. Od četvrtka stabilnije vrijeme. Preovladavat će malo do umjereno oblačno i sunčano.

U jutarnjim satima padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostalim dijelovima. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom, a na vrhovima planina može pasti i malo snijega.

Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna temperatura oko 13 stepeni, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Smanjenje oblačnosti uslovit će i osjetni pad jutarnje temeperature zraka. Mraz je moguć na većim nadmorskim visinama. Dnevne temperature većinom oko 20 stepeni. Od subote novo naoblačenje i povećana vjerovatnoća za nove padavine. U nedjelju izgledi za kišu su veći u odnosu na subotu.

Čitaj još:   KLJUČA U CRNU GORU: Nakon nastupa Draška Stanivukovića, treba mu zabraniti ULAZ na teritoriju CG... (foto i video)

ponedjeljak, 24.04.2023. godine
Biometeorološka prognoza je loša. Pogoršanje vremena i južno strujanje, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga bi trebali umanjiti aktivnosti. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, problema sa snom. Negativni uticaj promjene, većim dijelom dana biće izraženiji u Hercegovini i na zapadu Bosne, tokom noći proširiće se na cijelu zemlju.

Početak prve sedmice maja proteći će u stabilnijim vremenskim prilikama u odnosu na dane vikenda. Tokom dana postojat će uslovi za kratke pljuskove praćene grmljavinom. Uslovi za kišu u Bosni će se povećavati prema sredini sedmice, a zatim se očekuje nešto stabilnije vrijeme.

Jutarnje temperature oscilirat će između 6°C i11°C u Bosni, do 14°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature do 8. maja kretat će se između 14°C i 21°C.

izvor iBalkan,net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more