IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EUROLIGA IZREKLA KAZNE ZA TUČU REALA I PARTIZANA: Nakon HAOSA u Madridu suspenzije i kazne… (foto, video)

Ekipe dobile su kaznu od po 50.000 eura. Guershon Yabusele, Kevin Punter, Gabriel Deck i Matthias Lessort suspendovani– uz napomenu da pravo žalbe ne postoji!

MINHEN: Svijet, Sport, vijesti, petak, 28: IV- 2023, 19: 34… EUROLIGA IZREKLA KAZNE ZA TUČU REALA I PARTIZANA: Nakon HAOSA u Madridu suspenzije i kazne… (foto, video)

Kao što je i najavljeno, Euroliga je donijela odluku oko kazni za brutalnu tuču zbog koje je prekinut drugi meč play- offa između Real Madrida i Partizana.

Obje ekipe dobile su kaznu od po 50.000 eura. Guershon Yabusele je dobio suspenziju od pet utakmica, Kevin Punter dvije, a Gabriel Deck i Matthias Lessort po jedan meč – uz napomenu da pravo žalbe ne postoji!

Podsjetimo, poslije prljavog faula Ljulja nad Punterom na minut i 40 sekundi do kraja, došlo je do koškanja kapitena Partizana i legende Reala.

Među onima koji su izvukli najdeblji kraj je i naš Džanan Musa, kojeg je prvo udario Punter, a zatim ga je u MMA stilu na pod bacio Lessort.

Čitaj još:   BORBA PROTIV PANDEMIJE: Erdogan, vakcina koju proizvedemo dostupna će biti cijelom čovječanstvu... (foto i video)

Ubrzo su se umiješali i ostali igrači, a čitav haos započeo je Gabriel Deck, koji je pesnicama počeo da udara Dantea Exumana i Puntera.

Uslijedila je opšta tuča gdje se nije znalo ko koga bije, a onda je Guershon Yabusele  MMA potezom divljački bacio Dantea Exumana na parket i teško ga povrijedio prema prvim izvještajima doktora Partizana.

Uletile su klupe oba tima, a epilog je bio da je isključen ukupno 21 igrač na obje strane, te da nije bilo minimalnih uslova da se meč nastavi, te je registrovan rezultatom koji je bio na snazi u momentu kada je došlo do tuče (95: 80).

BONUS VIDEO: Evroliga kažnjava vinovnike tuče?

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more