IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: Načelnik ispričao šta je u iskazu govorio dječak Kosta K. nakon napada na vršnjake… (foto, video)

Načelnik beogradske policije Veselin Milić izjavio je za RTS da je dječak koji je izvršio zločin u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u prvoj izjavi, kada je pozvao policiju, rekao da je “psihopata koji treba da se smiri”.

„Dijete koje je izvršilo zločin je, kada je pozvao policiju, rekao da je pucao na lica u školi i da je on, u toj izjavi koja je zabilježena i snimljena, psihopata koji treba da se smiri. To je izjavio kada je pozvao dežurnog radnika Komandno-operativnog centra“, rekao je Milić za RTS.

Dodao je i kako je K.K. (13) rekao da su ga po izvršenju zločina uhvatili strah i panika i čudno disanje, i da je „bilo ispravno da pozove policiju i taj događaj prijavi“.

Milić je podsjetio i da se sličan zločin u Srbiji nikada ranije nije desio, i da se nada da se nikada neće ponoviti.

„Motiv nismo mogli da saznamo, jer K.K. je rođen 2009. godine, radi se o djetetu, čak ne i o mlađem maloljetniku. Nismo mogli da imamo spoznaju da ovako nešto gnusno može bilo koje dijete da uradi“, napominje Milić.

Saznali su, navodi, u daljem razgovoru, da je sam izjavio u prisustvu Centra za socijalni rad i advokata da je bio ignorisan od društva i da je bio negde izopšten iz komunikacije, interakcije, svega onoga što bi moglo neko dijete da ima i to ga je navelo kroz neke misli i radnje da učini to.

Čitaj još:   OČAJNI VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI: "KFOR odbio zahtjev Srbije za povratak vojske; Podržaće nas RUSI ali šta ćemo onda..."

„Molotovljevim koktelima htio da spriječi ulazak policije“

„Imao je i četiri Molotovljeva koktela i dva pištolja. Po njegovoj izjavi, sam je to učinio i nije imao namjeru niti želju sa tim Molotovljevim koktelima da bilo koje dijete zapali, nego, kako je rekao, da napravi jedan odbrambeni zid na ulazu u školu kako policija ne bi mogla da dođe, da pruži pomoć, jer bi imali određenu prepreku i barikadu da bi mogao da izvadi okvir pištolja i isti spusti na pod“, ističe Milić.

Dodao je i da ne bi mogao da kaže da li je dječak bio svjestan da neće moći da odgovara.

„Ovaj zločin nosi toliko planova, skica, način njegovog mišljenja kako je prevazišao igrice, kada je to planirao, kako je rekao u prvoj izjavi na samom igralištu prije mesec dana ili posle toga oko tri nedjelje, da izvrši ubistvo svih koji ga iritiraju i ignorišu, on je vrlo planski to zamišljao kako i šta. Sam ovaj spisak je pitanje za sve nas, šta bi bilo da je stigao ovo sve“, upitao je Milić.

Podsjetimo, K.K. (13), učenik sedmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda, juče je u školi pucao na đake, nastavnicu i obezbjeđenje. Ubijeno je osam učenika i radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i jedna nastavnica su povrijeđeni.

Čitaj još:   AKCIJA "KRISTAL": Sa Tijanom AJFON uhapšen i sarajevski žestoki momak ELVIS... (foto)

BONUS VIDEO: Skica iz horor filma: Napadač došao sa detaljnim planom ubijanja

izvor: novi.ba

ŠOK u Parizu: NOVAK Đoković na stranu OPOZICIJE U SRBIJI… (foto)

Srpski teniser je na jednoj od kamera ispisao poruku koja Read more