IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BIJELE KALE ZA PIJANISTU KOJEM JE MONSTRUM ODUZEO BUDUĆNOST: Suze i jecaji na groblju, sahranjen Andrija Čikić… (foto, video)

Andrija Čikić, jedini dječak koji je stradao u masakru na Vračaru, sahranjen je danas na groblju Lešće. Drugari sa u suzama u očima stajali su ispred kapele, gdje se održalo opelo.

Na vjencu na kovčegu piše: “Anđele naš sada sviraš sa anđelima”.

Andrija je sahranjen u belom kovčegu.

U kapeli je prisutna je i hitna pomoć koja je bila spremna da interveniše ukoliko nekome ne bude dobro.

– Andrija je bio vrhunski u vrlo čemu. Njegov mali život je tek počeo da živi, a mi se sa bolom i tugom sada opraštamo sa njim. Ostavio nam je note da ih slušamo. Planeta će ga pamtiti, jer je ostavio dubok trag u svom mladom životu. Andriji mir i pokoj duši – rekao je sveštenik. 

Sveštenik je zamolio sve da ne izjavljuju više saučešća kako bi se oprostili sa Andrijom. Majka i otac su tada počeli da grle i ljube kovčeg.

Masa ljudi je stajala ispred kovčega i gledala u Andrijinu sliku.

 Dragi Andrija, tako smo te uvjek zvali. Zajedno smo krenuli u prvi razred. Uvjek si bio poseban, nadaren, vrijedan, ambiciozan i uvjek si imao smisao za humor. Meni svim našim drugovima bio si prijatelj. Uvjek si druge stavljao ispred sebe. Svima će nedostajati tvoje sviranje na klaviru kao i druženje u parkovima. Muzika je bila tvoj život tvoje sviranje će se uvjek pamtiti jer je bilo uzivanje za naše usi. Imao si više različitih talenata, bio si uspješan u muzičkoj školi  rekla je u oproštajnom govoru jedna drugarica i dodala:

Čitaj još:   HOROR: Ubio se, pucao u sebe lovačkom puškom! (foto)

– Ponosili smo se tobom i svima nam je značilo što si učenik našeg odeljenja. Opraštamo se od tebe ali znaj da te nikad nećemo zaboraviti, da si nam bio jedan od uzora. Želim ti da budeš isti takav na onom svijetu. Hoću da znaš da si bio dobar drug i da sam te mnogo voljela. Mnogo mi nedostaješ, tvoja drugarica Lena sa drugovima.

Drugi govornik je bila profesorka.

– Andrija je bio mali i veliki čovjek, malo dijete sa velikim srcem. Nudio se uvjek da pomogne priskoči i podrži. Bio je jedan mali zvrk. Sve ga je zanimalo. Ništa mu nije bilo teško reći ne, neću, ne mogu za njega nisu postojale. Volio je i poštovao sve svoje nastavnike. Njegovan je u divnoj porodici sa divnim roditeljima. Sa šest godina upisao je muzičku skolu i bio opčinjen muzikom.

Nakon opela oko 14.30 časova povorka tuge je krenula ka grobnom mjestu gde će mališan počivati.

BONUS VIDEO: Andrija Cikic (13 y)- S Rachmaninoff: Prelude, cis minor, Op 3, No 2

Andije Čikić je sahranjen, a plač svih prisutnih odzavanja grobljem.

Podsjetimo, dečak-ubica Kosta Kecmanović (13) je u srijedu oko 8.40 ušao u školu sa dva pištolja i počeo je da puca. Ubio je školskog čuvara Dragana Vlahovića, a zatom i osmero djece, sedam djevojčica i jednog dječaka, ranio je šestoro učenika i nastavnicu.

Čitaj još:   BOL KOJA SLAMA: Ko je kriv za tragediju, neki i snimali dok su sestre gorele...

BONUS VIDEO: POTRESNE SCENE ISPRED RIBNIKARA Roditelji jedva govore: “Probala sam da zovem ćerku- NE JAVLJA SE”

izvor: republika.rs

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more