IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POSLANIK ĐORĐE MIKETIĆ PREKREČIO MURAL RATKU MLADIĆU: “Preko lica zločinca naslikali smo srce, danas smo brisali slova zahvalnosti đeneralu smrti” (foto, video)

ĐORĐE Miketić je za N1 portal pojasnio da akcija prekrečavanja nije uperena samo ka tom muralu, već ka svima koji na bilo koji način raspiruju mržnju. Dodao je da će se akcija nastaviti ka ostalim muralima koji je podstiču ili raspiruju.

Đorđe Miketić, poslanik Zajedno Moramo, potvrdio je za N1 da je prekrečio mural sa likom haškog osuđenika i ratnog zločinva Ratka Mladića koji se nalazi na uglu Njegoševe i Ulice Alekse Nenadovića u Beogradu.

Miketić je za N1 portal pojasnio da akcija prekrečavanja nije uperena samo ka tom muralu, već ka svima koji na bilo koji način raspiruju mržnju. Dodao je da će se akcija nastaviti ka ostalim muralima koji je podstiču ili raspiruju.

“Juče smo preko lica zločinca naslikali srce, a danas smo brisali slova zahvalnosti đeneralu smrti. Kao i ovaj mural koji je zaštićen specijalnim zaštitnim premazom, ni Srbija se jednim potezom ne može osloboditi mržnje i nasilja. To ce biti dugačak i težak „work in progress“. I moramo se uključiti svi zajedno“, poručio je Miketić.

Čitaj još:   NELA Savković- Vukčević: JAKOV Milatović ne štedi MILOJKA Spajića, nastoji se prikazati kao spretniji političar... (foto, video)

Pozvao je sve građane da svako sa svoje fasade ukloni “svastike, kukaste krstove, pozive na smrt bilo koje vrste, slova Z koja slave rat u Ukrajini, kao i slike osuđenih ratnih zločinaca”.

“Mi ovo radimo kao besni građani, jer ovaj mural koji slavi ratnog zločinca odgovornog i za smrt dece, nalazi se na 200 metara od škole Ribnikar, a državni organi pa i sam gradonačelnik su stali u odbranu murala, i pri tome hapsili građane i aktivistkinje koji su pokušali da ga obrišu”, istakao je Đorđe Miketić.

Na mjestu gdje se nalazilo lice, oslikano je srce, a tekst i ostalo je prefarbano bijelom bojom.

Juče su aktivisti takođe pokušali da uklone mural, ali su na kraju preko njega nacrtali srce.

Podsjetimo, ovaj mural su građanski aktivisti u više navrata pokušavali da uklone iz centra grada, ali su ih u tome sprečavale desničarske grupe.

BONUS VIDEO: Građani i aktivisti za ljudska prava Beograda: ‘Mural mora pasti’

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more