IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Hoće li DRITAN Abazović potpisati Temeljni ugovor kojim zgrada ANB postaje vlasništvo BIA… (foto)

Politika prisvajanja crnogorske istorije stanuje u Srbiji gotovo dva vijeka. Sa te strane, dakle, nema ničega novoga, ni iznenađujućega u spotu koji afirmiše upis na Akademiju srpske obavještajne službe.

Vlade Crne Gore do 30. avgusta 2020. postavile su niske standarde zaštite crnogorskih državnih i nacionalnih interesa u takvim slučajevima. Uglavnom su ćutale a kad su progovarale slabašan je bio taj glas.

Aktuelna vlast, naročito premijer i njegova Vlada pomjerili su te niske standarde duboko ka dnu i postali su otvoreni saučesnici u bestraganju crnogorskog kulturnoistorijskog nasljeđa.

Kako prije, tako i sada, ostalo je da ove bitke biju prerijetki “slobodni strijelci” kojima je, zaista, stalo do ove države i istorijske istine. U skladu sa tom neveselom zbiljom, obratili smo se  Ministarstvu vanjskih poslova i premijeru Dritanu Abazoviću koji obnaša funkciju šefa diplomatije sljedećim pitanjima:

Premijer i ministar vanjskih poslova dr Dritan Abazović…

U promotivnom spotu Bezbjednosno informativne agencije Srbije (BIA) namijenjenom motivisanju za upis na Akademiju te službe, koji je nedavno emitovan na RTS, kontekst vjekovnog trajanja službe ilustrovan je i granicama Crne Gore iz doba Crnojevića!?

Čitaj još:   ZAPAD, NUDI MAGIČNO REŠENJE za Kosovo:"Vučko će ga odbiti stisnutih zuba..."(foto)

S tim u vezi pitamo Vas sljedeće i ljubazno molimo za brze i istinite odgovore:

        1. Da li je MVP CG uputilo bilo kakav dopis bilo kojoj adresi države Srbije, upozorilo ih da nije lijepo lagati svoj narod i krasti tuđu istoriju i zatražilo povlačenje spota i izvinjenje Crnoj Gori?

        2. Ukoliko nije, zbog čega nije i hoće li ikada to uraditi?

        3. Ukoliko nijeste i nećete nikada upozoriti Srbiju da povuče spot u kojem falsifikuje istorijske činjenice i krade crnogorsku istoriju, da li je to znak da Vi i Vlada na čijem ste čelu planirate da potpišete Temeljni ugovor sa BIA kojim će zgrada ANB postati vlasništvo Bezbjednosno informativne agencije Srbije?

Imajući u vidu Abazovićeve manire i naglašeno emotivan odnos prema Anteni M, teško je reći da očekujemo njegove odgovore. Ako, ipak, ikada stignu, objavićemo ih na udarnim pozicijama našeg portala i radija.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more