IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OVO JE DRUGI VOĐA Balkanskog kartela: Čovjek iz sijenke, poznat kao “Belivukov Deda”, dvije godine izmicao policiji… (foto, video)

Sva tri okrivljena saradnika na suđenju kriminalnom klanu Veljka Belivuka su, kada su govorili o trgovini narkoticima, spominjali izvjesnu osobu sa nadimkom “Deda”, čije je kodno ime na “Skaj” aplikaciji bilo Đeneral…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, petak, 12: V- 2023, 07: 44… OVO JE DRUGI VOĐA Balkanskog kartela: Čovjek iz sijenke, poznat kao “Belivukov Deda”, dvije godine izmicao policiji… (foto, video)

Policija je danas uhapsila 13 osoba koje su deo Balkanskog kartela – najveće organizovane kriminalne grupe u Evropi koja je švercovala kokain iz zemalja Južne Amerike. Jedan od vođa tog klana je Mladen Lazarević, a među glavnim ljudima kartela je i Miroslav Starčević, poznat pod nadimcima Deda i Đeneral, koji je spominjan kao “glava” posla sa kokainom u okviru Belivukovog klana.

Mladen Lazarević spominjan je u okviru suđenja Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihove organizovane kriminalne grupe i to kao čovek čije je ubistvo planirano po nalogu vođe kavačkog klana Radoja Zvicera. On je u spisima spominjan pod imenom Milanče.

Okrivljeni svedok Bojan Hrvatin je rekao da je on radio logistiku za Lazarevića, odnosno da ga je on pratio jer je grupa planirala njegovo ubistvo. Lazarević se sumnjiči da je bio u grupi “Pink panter”.

Ipak, misteriozni muškarac poznat po nadimcima Deda i Đeneral mnogo je više spominjan, a, sudeći po svedočenjima okrivljenih saradnika u slučaju Belivuk, poslovi sa kokainom bili su njegov reon. Iako je okrivljeni saradnik Srđan Lalić rekao da je Dedino ime Nenad, a prve informacije o misterioznom domaćem narko bosu takođe su navodile da je u pitanju Nenad S., Đeneralov identitet sada je otkriven i u pitanju je Miroslav Starčević.

Sva tri okrivljena saradnika na suđenju kriminalnom klanu Veljka Belivuka su, kada su govorili o trgovini narkoticima, spominjali izvesnu osobu sa nadimkom Deda, čije je kodno ime na “Skaj” aplikaciji bilo Đeneral. Jedino je Srđan Lalić izgovorio ime izvesnog Dede, koje se na kraju ispostavilo kao pogrešno dok su ga druga dvojica okrivljenih saradnika spominjali isključivo po nadimcima. Iako se, prema njihovoj priči, ispostavilo da je Deda vodio glavnu reč kada je u pitanju kokain, nijedno pitanje suda, tužilaštva i advokata nije se odnosilo na njega.

Čitaj još:   NEZAPAMĆEN SKANDAL: Sveštenik molio Boga za novi Holokaust i pozvao na masakr Jevreja... (foto i video)

Okrivljeni saradnik Srđan Lalić u svom neometanom izlaganju govorio je o tome da se droga na stadionu kratko zadržavala, ali i rekao da je za nju “bio zadužen Nenad, zvani Deda, koji je na “Skaju” bio Đeneral”.

– Jednom sam učestvovao u pratnji 40 kilograma kokaina koji je na stadion poslao Radoje Zvicer. Ja sam sa Markom Miljkovićem učestvovao u pratnji tog kokaina, za koji je bio zadužen Nenad, zvani Deda, koji je na “Skaju” bio Đeneral. To je bilo možda dva meseca pre hapšenja – rekao je Lalić.

Kasnije, tokom unakrsnog ispitivanja, na pitanje da li je na stadionu vršen promet opojnih droga, Lalić je odgovorio da je droga dopremana tako što su pravljene porudžbine, koje su potom sve razdeljene u jednom danu.

– Deda taj dan donese robu na stadion, to se rasporedi u kuhinju, u ostave i hladnjače koje nisu bile u funkciji. Kako ko dolazi na stadion, uzima svoj deo. Više puta smo u toj kuhinji pravili spid. Tu je stajala sumporna kiselina i veća količina alkohola, kao i čist kofein, koji su se koristili za pravljenje spida, kao i propratna oprema – rukavice, sprej za uklanjanje DNK tragova…

Često je donošena marihuana da se razdele probe. Primopredaja marihuane se retko dešavala na stadionu, to je uglavnom nošeno direkt na adresu. U tome je učestvovala većina ljudi koja je obitavala na stadionu, kao i svi okrivljeni iz ove grupe koji su imali “Skaj”, osim Jankovića, Greka i Stefanovića. Kokain je distribuiran preko obezbeđenja na splavovima – rekao je Lalić.

– Vozio sam narkotike od Vladimira Dimitrijevića Šeprtlje do stadiona Partizana. Đeneral i ja smo prenosili zapakovane, vakumirane, pakete droge. Na stadionu je lagerovana droga u prostorijama iza kuhinje bivšeg restorana. Kad se uđe u kuhinju imaju dva prolaza, penje se stepenicama u svlačionicu za radnike. Prođe se u prostoriju desno, u plafonu ima otvor, vetovatno su iznad tribine. Tu se držalo u kartonskim kutijama u razmerenim količinama. Na stadionu su se i razmeravale količine za klupsku prodaju. Đeneral je bio zadužen od strane Veljka i dalje je distribuirao kokain po većoj ceni, kako bi imao zaradu – ispričao je.

Čitaj još:   ZENICA, HOROR: Djevojčica pala sa terase, poginula na licu mjesta...

Rekao je da je pomagao Đeneralu da razmerava drogu i da je nosi u klubove kao što su Gotik, Fristajler, Temperament.

Dok ga je Miljković ispitivao, Spasojević je ispričao da je posredovao u prodaji narkotika, tako što je kokain odnosio na dogovoreno mesto, pa novac prosleđivao Veljku Belivuku ili Dedi, odnosno Đeneralu, koji bi novac kasnije dao prvooptuženom Belivuku.

On je spomenuo i da je ranije radio kao obezbeđenje repera Stefana Đurića Raste, a da je taj posao dobio upravo preko Đenerala, “jer je njegov drug Maki obezbeđivao Rastu”.

BONUS VIDEO: Uhapšeni pripadnici kartela najveći su trgovci kokainom sa Balkana

(Telegraf.rs)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more