IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠTA JE GUGLAO DJEČAK UBICA PRIJE KRVAVOG PIRA U ŠKOLI NA VRAČARU: Istražitelji ostali šokirani kad su vidjeli šta je pretraživao… (foto)

Bio je oduševljen i El Čapom. Učenik VII razreda 3. maja ubio je osam učenika, čuvara i ranio još sedam osoba…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, subota, 13: V- 2023, 00: 44…  ŠTA JE GUGLAO DJEČAK UBICA PRIJE KRVAVOG PIRA U ŠKOLI NA VRAČARU: Istražitelji ostali šokirani kad su vidjeli šta je pretraživao… (foto)

Dječak (13) koji je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu napravio masakr, kakav se ne pamti, gotovo svakodnevno je pomoću gugla pretraživao najmasovnije ubice širom svijeta.

Ostali smo u čudu kada smo došli do saznanja da mu je svakodnevna pretraga bila o tome ko su bili najmasovnije ubice širom svijeta.

Kako su ubijali, šta su koristili, ko su im bile žrtve… Često je pretraživao i El Čapa tražeći nove informacije o njemu- kaže izvor blizak istrazi.

Jedna djevojčica u teškom stanju

Ministarka zdravlja Danica Grujičić kaže da je djevojčica koja je ranjena u glavu i dalje u „veoma teškom stanju“ dok je dječak koji ima tešku povredu kičme „potpuno budan“.

„Jedan bubreg mu je nažalost morao biti izvađen, a ima i znake popuštanja drugog bubrega. Druga dva momka su još u šok- sobi jer imaju drenaže u grudnoj duplji.

„Djevojčici sa povredom glave slijedi operacija lijevog oka i vjerovatno vađenje metka“, rekla je Grujičić.

Kako nezvanično saznajemo, dječak je gledao filmove i serije koji prikazuju patnju porodica ubijenih.

Čitaj još:   NALOG ZA PRIVOĐENJE ČEDA JOVANOVIĆA: Evo i zbog čega... (foto)

Dječak ubica je mjesec dana planirao zločin. Na njegovom stolu policija je našla i dvije ceduljice. Na jednoj je bila mapa kretanja kroz školu, a na drugoj imena 16 djece.

Na spisku za likvidaciju bilo je djece koje dječak nije poznavao. Sumnja se da je želio njihovu smrt jer su u nečemu bili bolji od njega.

O tome da nije krivično odgovoran on je saznao istraživajući Krivični zakon Srbije. Nakon masakra nije pokazao ni trunku kajanja. Bio je hladan. Te srijede 3. maja u školu je došao sa dva očeva pištolja i 4 Molotovljeva koktela.

Prvo je upucao čuvara, pa tri djevojčice u holu, zatim ušao u učionicu i ubio pet vršnjaka, ranio nastavnicu istorije i šest đaka.

Smješten na psihijatriju

Ministarka za brigu o porodici Darija Kisić rekla je da učenik sedmog razreda koji je počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, neće izaći sa pshijatrije. Ona je objasnila da se dkečak nalazi u dijelu dječje psihijatrije i da ne može da se desi da bude pušten.

Nezvanično, nakon masakra iskočio je kroz prozor i pozvao policiju. U školu je ušao u 8. 40 sati, a javio se policiji dva minuta kasnije.

U žrtve je ispalio 57 hitaca iz CZ 99. Nakon zločina uhapšen je i njegov otac Određen mu je pritvor. Nezvanično, otac je rekao da mu je oružje bilo u sefu pod šifrom i da ne zna kako je dječak došao do nje.

Čitaj još:   PKS: CRNOGORCI nikada NIJESU bili NACIONALISTI, zaustaviti VELIKOSRPSKO LUDILO...

Policija je iz stana u kom su živjeli uzela još 5 pušaka, komjutere i dječakove stvari na vještačenje. Veštinu u pucanju on je stekao u streljani u koju je odlazio zajedno sa svojim ocem.

Istraga se vodi i protiv vlasnika ovog objekta.

Kurir.rs/ Telegraf.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more