IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SERGEJ Trifunović se obratio patrijarhu: „Vaša svetosti, samo nemojte da nas bijete“ (foto, video)

Glumac Sergej Trifunović oglasio se povodom izjava patrijarha Porfirija. Trifunović je na Instagramu upitao „jel vam poznata ova rečenica ‘Neće vam biti dobro ako vam mi’ pa štagod?“.

„Kada je došao naš dragi brat, mitropolit Porfirije na mjesto patrijarha, rekao mi je da ima namjeru da se obraća isključivo sa oltara

. Da ne uzima ičiju stranu. Pošto se obratio pastvi, a ja sam dio pastve, onda neću iskoristiti pravo poznanstva i posjed telefonskog broja, da ga, kao prije koji mjesec pitam zašto je SPC odlikovala osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, nego ću ga isto tako javno zamoliti, kao sveštenika koji me je krstio dok je bio Iguman manastira Kovilj– vaša svetosti, samo nemojte da nas bijete. Ili ako već morate, nemojte u lice, od toga živim“, napisao je glumac na svom Instagram nalogu, a prenio N1.

Čitaj još:   SERGEJ Trifunović: Ukoliko ne bude obavezujućeg sporazuma, bojkot proglašavamo 19.9. 2019...

Sergej Trifunović je tako reagovao na izjavu patrijarha Porfirija, koji je naveo: „Čujemo i da je Crkva kriva i za nasilje nad ženama. Nemojte to činiti, zato što ćemo vam odgovoriti. Neće vam biti dobro ako vam budemo odgovarali, zato što će svi videti da ste manipulisali i lagali“, a ta izjava je prenijeta na sajtu SPC.

Podsjetimo, na društvenim mrežama se pojavio snimak, na kome patrijarh Porfirije govori o „senzitivnom jeziku“.

izvor: N1

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more