Vijesti

KAŽU NEPOGODE JOŠ NISU GOTOVE: Nestabilno s kišom i grmljavinom, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Jutros je u većem dijelu zemlje pretežno oblačno, sunčanije je na istoku i dijelu centralne Bosne, dok je kiša je registrovana na području Hercegovine, Krajine i dijelu sjevera Bosne.

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 17: V- 2023, 10: 44… KAŽU NEPOGODE JOŠ NISU GOTOVE: Nestabilno s kišom i grmljavinom, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

U toku dana pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Vjetar slab do umjerene jačine. Prijepodne istočnog i jugoistočnog smjera, a u drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni Celzijusa.

srijeda, 17.05.2023. godine
Biometeorološka prognoza i dalje je nepovoljna. Nestabilne vremenske prilike kod većine ljudi uzrokovaće lošije raspoloženje. Dodatni problem za hronične bolesnike, u drugom dijelu dana i noćnim satima, mogao bi predstavljati nešto izraženiji osjet hladnoće, obzirom da će u tom periodu ojačati sjeverno strujanje. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima i posvetiti više pažnje odijevanju.

U Sarajevu djelimično vedro prijepodne. Oblačno sa pljuskovima u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni lokalno sa slabom kišom. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima pljuskovi i slaba grmljavina se očekuju na području Hercegovne. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10 stepeni, na jugu zemlje do 13 C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje od 20 do 24 stepena.

U petak, u Bosni i Hercegovini djelimično vedro. Rijetko u Bosni može pasti malo kiše. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10 stepeni, na jugu zemlje od 10 do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje od 21 do 25 stepeni.

U subotu djelimično vedro. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi i grmljavina se prognoziraju na području Krajine i jugozapadu Bosne, djelimično u centralnim područjima i Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

NEBOJŠA Redžić: Mozak pod mantijom… (foto)

Crna Gora je danas stado praznoglavog puka, skupina konzumenata praznovjerja popa Gojka, zatucana violentna gomila…

24 minute ago

Dnevni horoskop za 6. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan u…

2 sata ago

ČETNIČKI VOJVODA KOGA JE SARAJEVO DOBRO ZAPAMTILO: Umro pop “Žućo” blagosiljao oružje i vojnike, na okupiranoj Grbavici… (foto, video)

Čarkić je tokom rata obavljao je niz uloga, među kojima i funkciju vojnog sveštenika agresorske…

4 sata ago

PRVI U HISTORIJI: Sadiq Khan osvojio treći mandat gradonačelnika Londona… (foto, video)

Laburist Sadiq Khan pobijedio je na izborima za gradonačelnika Londona, osvojivši historijski treći mandat, dok…

4 sata ago

AKO PLANIRATE LJETOVANJE U CRNOJ GORI: Spremite se na kazne i do 1.200 eura u kupališnim zonama… (foto)

Zabrana se ne odnose na kupališne zone, a za one koji ne budu poštovali ove…

4 sata ago

This website uses cookies.