IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MI: Glava se ne saginje pred istinom nego pred sramotom, naše su prkosno podignute… (foto)

”Sintagma ‘kriminalno udruživanje’ predstavlja narativ zastrašivanja, ali i opak scenario smišljen s namjerom da se građani, građanke, rodoljubi i antifašisti, koji su pružili otpor ustoličenju popa tuđe crkve i države 4. i 5.septembra 2021.godine na Belvederu, Adžića krivini i Dvorskom trgu na Cetinju zvanično proglase ekstremistima i teroristima”

Nevladina organizacija Montenegro International reagovala je nakon što je Cetinjsko osnovno državno tužilaštvo uputilo juče pozive za saslušanje na adrese više osoba koje tereti za kriminalno udruživanje u slučaju građanskih protesta na Cetinju 3, 4. i 5. septembra 2021. godine, organizovanih zbog odluke tadašnje vlade Crne Gore da omogući nasilnu inauguraciju šefa crnogorske filijale takozvane SPC Joanikija Mićovića u Cetinjskom manastiru:

Saopštenje MI prenosimo u cjelosti:

Vanredni popravni rok za osnovno cetinjsko tužilaštvo propisan je po „demokratskoj naredbi“ dvojice emeritusa bezbjednosnog sektora, Abazovića i Adžića, koji u predizbornoj kampanji i shodno vlastitim apetitima zadržavanja fotelja i privilegija, žele utrijeti svaki trag belvederskog otpora.

Osnovno državno tužilaštvo Cetinja obnavlja „nametnuto i loše inerpretirano gradivo“ za koje se Specijalno i Više tužilaštvo izjasnilo da je nepotrebno, tačnije da nema osnova za njegovo nasilno usvajanje.

Iako obdareni odsustvom savjesti, emeritusi su svjesni da za komandni lanac, trovanje građana i grada, prekoračenje službenih ovlaštenja i brutalnu upotrebu sile moraju odgovarati pred zakonima države Crne Gore, skupa sa ostalim izvršiocima naredbodavaca iz BIA- e.  

Sintagma „kriminalno udruživanje“ predstavlja narativ zastrašivanja, ali i opak scenario smišljen s namjerom da se građani, građanke, rodoljubi i antifašisti, koji su pružili otpor ustoličenju popa tuđe crkve i države 4. i 5.septembra 2021.godine na Belvederu, Adžića krivini i Dvorskom trgu na Cetinju zvanično proglase ekstremistima i teroristima.

Čitaj još:   Zašto Crnogorci vole više Turke nego Ruse???

Cilj je gušenje svakog mogućeg građanskog otpora, lažno etiketiranje patriota i obezvrijeđivanje imena i ugleda svih učesnika belvederskog protesta, bez obzira da li su u ovoj predizbornoj listi njihova imena na ovom ili će biti na nekom sljedećem spisku.

Pomjeranje fokusa sa bivše ministarke Injac koja je potpisala da se NATO helikopterom izvrši „svetosavski desant“ na Cetinje, sa Kneževića i Rakonjca koji su komandovali akcijom ustoličenja, sa pitanja koja su sve strana lica pod crnogorskim uniformama sudjelovala u ovom beščasnom svetosavskom provizorijumu, sa paravojnih formacija unutar Cetinjskog manastira, sa arsenala vojnog naoružanja, sa prisustva pedofilije unutar crnogorskih manastira i crkava, predstavlja jeftin trik vladinih diktatora s predomišljajem.

Rodoljubi i heroji s Belvedera imaju svoje saveznike, istomišljenike i bezrezervne podržavaoce u svim Crnogorcima i Crnogorkama kojima je odbrana okupirane domovine pravo prečega postojanja, a dostojanstveno i pravedno trajanje jedini životni put na kojem će skupa istrajati bez obzira na udružene pokušaje progona odanih sinova i šćeri crnogorskih.

Majke, žene, babe, šćeri, sestre, jednim imenom Crnogorke, znaju s kim su i zbog čega bile na Belvederu, a još bolje znaju kako se dom brani od neprijatelja i domaćih izdajnika.

Ovim putem obaviještavamo da će troškove zastupanja u sudskom sporu svih časnih Crnogoraca i Crnogorki snositi Montenegro International kao NVO kojoj je  borba za pravednu, slobodarsku, antifašističku, sekularnu i nezavisnu Crnu Goru osnovno programsko i moralno načelo.

Čitaj još:   VUKOVAR: KOLINDA NA TORANJU I URADILA NEŠTO O ČEMU SVI PRIČAJU...

Glava se ne saginje pred istinom nego pred sramotom. Naše su prkosno podignute.

Da je vječna Crna Gora.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more