IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVAK Đoković javno poželio da krsti djecu na Kosovu: Iz Prištine poručuju ”NEMA VAKCINE, NEMA ULASKA”… (foto)

Želim da se vratim na Kosovo sa suprugom Jelenom i da tamo krstimo našu decu, kazao je u intervjuu za Korijere de la Sera Novak Đoković. „Nema vakcine, nema ulaska“, ovo je poruka kosovskog ministra kulture najboljem svjetskom teniseru, prenosi KoSSev.

Novak Đoković je u ovonedeljnom velikom intervjuu za italijanski dnevnik govorio o svojoj karijeri i životu.

Kada ga je novinar u jednom od postavljanih pitanja, podsjetio na to da mu je otac sa Kosova i da je posjetio i Mitrovicu, Đoković je kazao:

„A sada ja želim da se vratim na Kosovo, sa suprugom Jelenom, da tamo krstimo našu djecu, osmogodišnjeg Stefana i petogodišnju Taru. Znam da je ta tema veoma osjetljiva. Da sukob i dalje postoji, trenutno ne sa oružjem, ali se osjeća napetost. Ne želim da se bavim politikom, ali za svakog Srbina Kosovo je srce, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije, naše vjere”.

Upravo ovaj dio privukao je pažnju srpskih i albanskih medija, o čemu su i jedni i drugi izvjestili iz svog ugla.

„Novak Đoković je rekao da bi svoje dvoje djece voleo da na Kosovu krsti. Čak je provocirao riječima da je ‘Kosovo srce i centar kulture identiteta, tradicije i vere Srbije’,“ navela je Koha u svom tekstu.

Čitaj još:   ALBIN Kurti: Zločine nisu počinili pojedinci, već srpska država... (foto i video)

Kosovski ministar kulture Hajrula Čeku je, prenoseći ovaj Kohin izvještaj, na Tviteru poručio:

„Nema vakcine, nema ulaska“.

Govoreći za Korijere de la Sera upravo o vakcinisanju, Đoković je naveo da je u poslednje tri godine pretrpeo snažne pritiske, te da je praktično skoro sve što je o njemu napisano i rečeno za to vrijeme bilo netačno.

„Pretrpeo sam sve na svojoj koži. Mnogi ljudi su cijenili to što sam ostao dosljedan. 95 posto onoga što je o meni napisano i rečeno na televiziji u poslednje tri godine je totalna laž“, kazao je Đoković.

Kaže da nije antivakser i da nikada nije kazao da on to jeste.

„Ja sam za izbor: branim slobodu izbora. Osnovno je ljudsko pravo da slobodno odlučuje šta će ubrizgati u svoje tijelo, a šta ne. Jednom sam to objasnio Bi-Bi-Siju, po povratku iz Australije, ali su eliminisali mnoge rečenice, one koje nisu bile zgodne. Tako da više nikada nisam pričao o ovoj priči’“, kazao je Đoković.

I dok prištinski ministar za kulturu svjetskog reketa broj 1 podsjeća na uslov ulaska na Kosovo, prije tačno godinu dana kosovske vlasti su uvele najblaži set mjera, u okviru kojih je izostalo uslovljavanje prethodnog vakcinisanja.

Iako to tada nije bilo precizno definisano, prištinski mediji su prenosili da ova odluka zapravo znači da se od 1. maja prošle godine na prelazima potvrda o vakcinaciji više neće tražiti.

izvor: danas.rs

Čitaj još:   NOVAK ĐOKOVIĆ SNIMLJEN S TURSKOM LJEPOTICOM ZEYNEP: FOTOGRAFIJA IZAZVALA PRAVU BURU...
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more