IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HITNO Po nalogu SDT: Uhapšeni šef uniformisane policije i komandir u OB Podgorica… (foto, video)

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) su, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapsili šefa uniformisane podgoričke policije Darka Kneževića i komandira u Odjeljenju bezbjednosti Podgorica Dalibora Živkovića. Nakon saslušanja, Kneževiću i Živkoviću je određeno zadržavanje do 72 sata, saopšteno je iz SDT- a…

PODGORICA: Crna Gora, CRNA Hronika, vijesti, petak, 19: V- 2023, 00: 14… HITNO Po nalogu SDT: Uhapšeni šef uniformisane policije i komandir u OB Podgorica… (foto, video)

Knežević i Živković su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

“Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tuzilastva, lišilo slobode policijske službenike Kneževića i Živkovića, zbog osnova sumnje da su učinili krivicno djelo zloupotreba službenog položaja i sprovelo ih državnom tužiocu radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih. Osumnjičenom Kneževiću je određeno zadržavanje do 72 časa od časa lišenja slobode”, saopšteno je iz SDT.

Knežević je saslušavan i prije nekoliko mjeseci, u sklopu akcije Specijalnog državnog tužilaštva protiv službenika Uprave policije, za koje se vjeruje da su radili za kavački klan. Tada, nakon ispitivanja u zgradi SPO, nije mu određivano zadržavanje.

Čitaj još:   ŠOK ZA ŠOKOM: ČETIRI GODINE ŽIVJELI NA BRODU, nisu smjeli da ga NAPUSTE, evo i zbog čega... (foto i video)

Iz Uprave policije su tada kazali da on nije privođen, već je u svojstvu građanina saslušan u SDT- u.

“Službenik Odjeljenja bezbjednosti Podgorica Darko Knežević je dao izjavu u svojstvu građanina specijalnom državnom tužiocu i nakon toga se vratio redovnim radnim zadacima”, kazali su tada u policiji.

Ime Dalibora Živkovića došlo je u žižu javnosti kada je povrijeđen 2019. godine u pokušaju deblokade kružnog toka u blizini aerodroma Podgorica od strane demonstranata koji su se protivili tada usvojenom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti. Pored Živkovića, u tom incidentu su lakše povrijeđena još tri policajca.

BONUS VIDEO: NAČISTO: Debata – Pravna snaga “Sky” prepiski – Neoborivi dokaz ili operativni trag | Vijesti online…

izvor Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more