IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Odlazak starleta političke prostitucije: Božena Jelušić i Suada Zoronjić, vječito uzdržane dale presudan doprinos veleizdaji… (foto)

Suada Zoronjić, a posebno Božena Jalušić ostaće upamćene kao osobe koje su izazivale gnušanje kod crnogorske i regionalne javnosti verbalnim presnijećivanjem, izlivima laži i demogogije, dok su u isto vrijeme radile za interese takozvane SPC i neočetničkih političkih snaga u širenju velikosrpske hegemonije.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 19: V- 2023, 12: 44…  Odlazak starleta političke prostitucije: Božena Jelušić i Suada Zoronjić, vječito uzdržane dale presudan doprinos veleizdaji… (foto)

Prekaljene starlete licemjerja i vječite uzdržanosti, poslanice jedne od najvećih političkih prevara u istoriji Crne Gore– GP URA, Božena Jelušić i Suada Zoronjić, rashodovane su nakon što su u posljednje nešto više od dvije i po godine, na podmukao način obavile značajan posao za velikosrpske hegemonističke ciljeve.

Primadone obmana koje su patentirale kult političke prostitucije, nijesu na izbornoj listi koalicije koju sačinjavaju URA i Demokrate, čime će nakon 11. juna i zvanično biti završene njihove neslavne karijere.

I Zoronjić i Jelušić ostaće upamćene kao osobe koje su izazivale gnušanje kod crnogorske i regionalne javnosti verbalnim presnijećivanjem, izlivima laži i demogogije, dok su u isto vrijeme radile za interese takozvane SPC i neočetničkih političkih snaga u širenju velikosrpske hegemonije.

Izdanak snobovske škole iz Metkovića

Šampionka licemjerja bez konkurencije je Jelušić, koja će ostati upamćena po brojnim izlivima lažnog moralisanja i dvostrukih aršina od kojih bi se postidjelo svako biće sa imalo morala i stida.

Ovaj izdanak snobovske škole salonskog kvaziintelektualizma iz okoline Metkovića izjavila je krajem prošle godine, na Odboru za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, komentarišući odluku Ministarstva prosvjete da izdvoji sredstva za vjerske škole, da je ”obuzima stid jer stavljamo ispred potreba javnog školstva finansiranje vjerskih zajednica”.

Ova izjava je samo jedan od neprocjenjivih bisera monumentalnog licemjerja koje će ostati upisan u poglavlju istorije beščašća posvećenom Boženi Jelušić.

Božena Jelušić: Šampionka političke prostitucije iz okoline Metkovića

Jer, ova prvakinja licemjerja i pokvarenosti rekla je da se stidi što se izdvajaju pare za vjerske škole, ali se nije stidjela kad je u Skupštini glasala za Zakon o slobodi vjeroispovijesti nakon čega su okupatorskoj SPC poklonjena sakralna baština Crne Gore.  

Čitaj još:   VLADIMIR Putin danas se vakciniše, ne želi to da učini pred kamerama... (foto)

Nije je bilo stid kad je predsjednik njene partije Dritan Abazović na prepad, fukarski potpisao temeljni ugovor sa takozvanom SPC, čime je ovoj okupatorskoj organizaciji poklonio groblja naših predaka. Nije je bilo stid što je učestvovala kao neizostavna karika u procesu destrukcije Crne Gore koja je kulminirala izglasavanjem antiustavnih izmjena Zakona o predsjedniku, nakon kojih je put ka EU i zvanično bio zaustavljen.

Presnijećena salonska kvaziintelektualka, koja se o principe i osjećaj političke moralnosti nije očešala ni u prolazu, priznala je upravo nakon usvajanja Zakona o predsjedniku svoje odsustvo principa izjavivši da ’’nije dobro zakonom mijenjati Ustav, ali je bilo neophodno’’. Takav nastup ne treba da čudi s obzirom da je bila zaštitnica, odnosno zataškavateljka javnih gnusoba ’’medijskog ganga’’ poznatog kao koncern Vijesti, gdje je na funkciji ombudsmanke usavršila zanat dvoličnosti.

U prilog Boženinoj biografiji ide i glasanje za izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim su crnogorske svetinje otete i poklonjene hegemonističkoj paramilitarnoj sekti. Ona je kritikovala partijska zapošljavanja, a zapošljavala je snahu i još poneke članove porodice. Kritikovala je divlju gradnju, a povezivana je sa istom.

Ova kvazigraDŽanska pobornica crnogorske nezavisnosti, sjedjela je u prvom redu na premijeri filma “Podijeljena zemlja”, srpskog propagandiste Borisa Malagurskog u Budvi!

I to je sve uradila ”za Crnu Goru” koja joj je dala utočište nakon prebjega iz Metkovića. Jer u Budvi svi znaju životnu priču Božene Jelušić– kako je njena majka s njom u naručju došla u Crnu Goru umjesto u Dubrovnik. Bježeći od velike nevolje kamionom sa jadranske magistrale Božena i njena majka su iz okoline Metkovića došli u Budvu. To je na adekvatan način vratila Crnoj Gori.

Suada ”18 puta uzdržana” Zoronjić

Večito uzdržana dala presudan doprinos veleizdaji

Kada je u pitanju Suada Zoronjić, poznata kao ”vječito uzdržana”, ona je svojom pasivnošću presudno doprinijela u ključnim trenucima veleizdaji Crne Gore.

Zoronjić je tako sredinom decembra prošle godine, na dan kada su ona i njeni partneri iz prosrpskih partija Demokrate, URA i Demokratski front spriječili deblokadu Ustavnog suda, a zatim i izglasali neustavne i sramne izmjene Zakona o predsjedniku zbog čega je evropski put nakon deceniju suštinski zaustavljen, saopštila rečenicu koju vjerovatno nikada niko neće ponoviti.

Čitaj još:   "OVO STVARNO VIŠE NEMA SMISLA, PA NA POS'O, BA": Enis Bešlagić prekinuo gostovanje Nebojše Vukanovića kod Senada Hadžifejzovića... (foto, video)

”Građanski pokret URA nikad nije bio KOČNICA BLOKADI Ustavnog suda”, saopštila je tada Zoronjić.

Ova konfuzna i potpuno apsurdna rečenica najbolje oslikava kukavički karakter osobe koja je 18 puta bila uzdržana u crnogorskom parlamentu kada je trebalo usvojiti ključne zakone koji bi deblokirali put Crne Gore ka EU – uključujući izbor sudija Ustavnog suda.

Ali zato Zoronjić nije bila uzdržana kada je trebalo glasati za izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Ona je podržala ovaj velezdajnički zakon kojim su okupatorskoj i genocidnoj organizaciji SPC poklonili veliki dio crnogorske teritorije i imovine, uključujući kulturnu i duhovnu baštinu.

Sve u svemu impresivna biografija beščašća dvije rashodovane starlete političke prostitucije. (U.P.A.)

izvor aktuelno. me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more