IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Popis u Crnoj Gori: Koliko njih se izjasnilo da su Crnogorci, a koliko ih priča crnogorski i koliko srpski jezik… (foto, video)

Rezultati prvog godišnjeg istraživanja Političkog javnog mnjenja Crne Gore Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) koji su danas predstavljeni u Podgorici…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 19: V- 2023, 00: 14… Popis u Crnoj Gori: Koliko njih se izjasnilo da su Crnogorci, a koliko ih priča crnogorski i koliko srpski jezik… (foto, video)

Ako bi se sada održao popis, u Crnoj Gori bi se najviše građana nacionalno izjasnilo kao Crnogorci- 42, 8 odsto, dok bi se kao Srbi izjasnilo 32, 8.

To pokazuju rezultati prvog godišnjeg istraživanja Političkog javnog mnjenja Crne Gore Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) koji su danas predstavljeni u Podgorici.

Kako su kazali iz CEDEM na predstavljanju istraživanje je rađeno od 1. do 14. maja na uzorku od 1.003 ispitanika.

Čitaj još:   RODITELJI UKOPALI I SAHRANILI SINA, POSLIJE 4 MJESECA IM JE USLIJEDIO JEZIV POZIV: "Ja sam, Enis"... Bosnu i dalje TRESE ovaj nemili događaj... (foto)

Kao Bošnjaci izjasnilo bi se 8,7 odsto, kao Albanci 4,9.

Prema istom istraživanju, 46,7 odsto građana govori srpskim jezikom, 36,4 odsto crnogorskim, bosanskim/ bošnjačkim 5,3, a albanskim 4,2 odsto građana…

BONUS VIDEO: ZLATKO Vujović: Vladajući popisom stanovništva otvoreno žele povećati broj Srba u Crnoj Gori…

izvor Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more