IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dječak ubica koji je IZVRŠIO MASAKR U ŠKOLI u Beogradu ne pita za roditelje: EVO ŠTA SAMO INTERESUJE monstruma sa VRAČARA! (foto, video)

KOSTA K, koji je 3. maja ubio 9 učenika i školskog čuvara u OŠ “Vladislav Ribnikar”, u Srbiji, i dalje se nalazi pod specijalnim tretmanom u beogradskoj klinici.

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, subota, 20: V- 2023, 00: 44… Dječak ubica KOJI JE IZVRŠIO MASAKR U ŠKOLI u Beogradu ne pita za roditelje: EVO ŠTA SAMO INTERESUJE monstruma sa VRAČARA! (foto, video)

KOSTA K. dječak- monstrum ubica, nema pristup telefonu, laptopu, novinama, radiju ili televiziji.

Ove mjere su preduzete kako bi se osiguralo da je dječak ubica potpuno izolovan, te da je omogućen neophodan prostor za psihološku analizu. Otuđenost od vanjskog svijeta neophodna je i u kontekstu (ne)sagledavanja odjeka nezapamćenog zločina u javnosti, budući da se dječak ubica u nekoliko navrata interesovao kako je predstavljen u medijima, te izražavao uvjerenost da je “popularan”.

  • Nema zahtjeve, nije pitao ni za roditelje. Njegova jedina interesovanja su kada izlazi i kakve su reakcije na njegov čin. Šta se događa napolju i on očekuje da je popularan. Njegova očekivanja su bukvalno da će se okupiti ispod njegovog prozora i skandirati mu – rekao je ranije izvor srbijanskih medija.

Pod konstantnim nadzorom policije i ljekara

Policija i dalje sve vrijeme obezbjeđuje dječaka ubicu kako ne bi povrijedio sebe ili nekog drugog. Izolovan je od ostalih pacijenata, a dozvoljen mu je kontakt samo sa medicinskim osobljem.

  • Njegovo ponašanje do sada je bilo mirno. Nije pravio incidente u bolnici, ustanovi zatvorenog tipa, u kojoj je trenutno izolovan – kaže izvor.

Službeno s njim razgovaraju samo psihijatri i psiholozi, čija je svrha analiziranje strukture njegove ličnosti i psiholoških osobina. Cilj je da se duboko razumije mentalni sklop dječaka ubice i pronađe motivacija iza njegovih zločinačkih postupaka. Dječaka ubicu čeka serija psiholoških testova i procjena, koje uključuju različite metode analize ličnosti, kako bi stručnjaci mogli prodrijeti duboko u njegov um.

Čitaj još:   ODREDJEN PRITVOR ZA DVIJE OSOBE zbog eksploziva, oružja i municije na Đurđevića Tari

Stručnjaci razrješavaju misteriju njegovog uma

Stručnjaci se bave razotkrivanjem misterije njegovog uma koji je bio sposoban da isplanira i sprovede monstruozni zločin. U ovakvim slučajevima, mada je ovaj teško porediti sa bilo kojim drugim, u timu za opservaciju su najčešće tri stručnjaka. Izvor kaže da je praksa da se sprovodi cijela baterija vještačenja i dodatne dijagnostike, kao što je, primjera radi i laički rečeno, analiza strukture centralnog nervnog sistema putem skenera.

Ipak, pretpostavlja se da dječak ubica nema urođenih fizičkih anomalija. Kako se nezvanično saznaje dječak ubica ne pokazuje kajanje. Hladan je i smiren, nije tražio da kontaktira s bilo kim, niti se interesuje za roditelje.

Nikakav genije, kao što je navođeno. Moguće je da su mu zbog toga smetali ostali u odjeljenju, jer je morao, primjera radi, više truda da ulaže kako bi dostigao uspjeh neke od svojih žrtvi, ili i da bi zadovoljio roditelje koji su od njega zahtjevali besprijekoran uspjeh. Može se reći da su ga spartanski vaspitavali – kaže izvor.

Kao potencijalni izvor problema se navode i preveliki zahtjevi ambicioznih roditelja, jer je pored obaveza u elitnoj školi išao i na brojne vannastavne aktivnosti. Govorio je strane jezike, išao u školu glume, muzičku školu, trenirao sportove, pobjeđivao na gradskim takmičenjima, bio odlikaš.

Stručnjaci čvrsto vjeruju da dječak ubica iz nekog razloga nema formiranu važnu komponentu ličnosti, takozvani superego. Kada dijete ima pravilno razvijen superego, ono osjeća krivicu ili anksioznost prilikom kršenja etičkih standarda postavljenih od svog superega i ima potrebu da se iskupi za učinjene greške. Kod dječaka ubice ništa od toga ne postoji.

Čitaj još:   CICVARA: DOBRO I ZDRAVO STARO JELO, gotova za 20 minuta...

Ne osjeća krivicu i, štaviše, željno iščekuje trenutak kada će biti pušten sa klinike, a umislio je da to treba da se dogodi svakog trenutka. Ne dobija ni sedative jer je potpuno smiren. Nisu mu potrebni! Zbog svega navedenog, stručnjaci su izrazili veliku zabrinutost da postoji rizik ponavljanja djela.

BONUS VIDEO: 3.5.2023. Obraćanje predsednika Srbije

izvor Hayat.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more