IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OBLAČNO PRVOG DAN VIKENDA: Danas tmurno, saznajte da li nas očekuju vremenske promjene sledeće nedelje… (foto)

Dnevna temparatura zraka od 19 do 24, na jugu do 26 stepeni Celzijusovih… a biće lokalnih pljuskova sa grmljavinom…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 20: V- 2023, 00: 44… OBLAČNO PRVOG DAN VIKENDA: Danas tmurno, saznajte da li nas očekuju vremenske promjene sledeće nedelje… (foto)

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne lokalni pljuskovi su mogući na zapadu i sjeverozapadu Bosne, a rjeđe u centralnim područjima Bosne i na jugu Hercegovine, prenosi Anadolija.

Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 19 do 24, na jugu do 26 stepeni Celzijusovih, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

subota 20.05.2023. godine
Uz stabilnije vremenske prilike, porast temperatura i kraće sunčane intervale, kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti jačih tegoba vezanih uz njihove bolesti. Mjestimične padavine u poslijepodnevnim satima, izraženije na zapadu zemlje, mogle bi u manjoj mjeri kvariti ugođaj. Preporučljivo je dan provesti na otvorenom, pri tome se slojevito odjenuti.

nedjelja 21.05.2023. godine
Slično kao i prvog dana vikenda, uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Više sunca pozitivno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Obzirom da bi poslije podne mogao biti pojačan osjet sparine, uz mogućost da mjestimični pljusak pokvari ugođaj, poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Čitaj još:   DETALJI BRUTALNOG UBISTVA: Ispaljeno 36 metaka u vođu navijača Željezničara iz najmanje dva oružja, A PET DANA RANIJE... (foto, video)

U ponedjeljak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva pljuskovi i grmljavina se očekuju u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i ponegdje u centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni.

U utorak, u većem dijelu zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima na sjeveru i sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 26, na jugu do 28 stepeni C…

Čitaj još:   SREBRENICA: Agius, Nelson, Milanović, Erdogan, govorit će na komemoraciji u Potočarima... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more