IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKI ŠOK: Dio roditelja učenika OŠ „Vladislav Ribnikar“ zahtjeva prekid školske godine… (foto, video)

Prema saznanju roditelja, kolegijumu je prisustvovalo 16 roditelja, „očigledno podobnih da donese ovakvu odluku mimo većine koja je na zvaničnim sjednicama imala drugačiji stav“, međutim, kako se navodi, glasanje nije bilo dozvoljeno“.

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, subota, 20: V- 2023, 00: 44… VELIKI ŠOK: Dio roditelja učenika OŠ „Vladislav Ribnikar“ zahtjeva prekid školske godine… (foto, video)

Grupa od 50 i više roditelja učenika OŠ „Vladislav Ribnikar“, saznavši da je kolegijum Savjeta roditelja, neovlašćeno i mimo znanja Savjeta roditelja, van povjerenih ovlašćenja, donio odluku da se nastava redovno nastavi od 22.05.2023. godina i da je poručeno roditeljima čija dieca ne dolaze u školu da mogu da ispišu diecu iz škol – poslala je apel i hitnu poruku da se odmah proglasi kraj radne školske godine , saznaje N1.

„Školska godina se na tragičan način završila 03.maja. Svaki dan poslije toga nije nastavak školske godine nego vještačko pravljenje da se ništa nije desilo. A desilo se. Djeca su nam ubijena u školi“, stoji u apelu.

Čitaj još:   Bokser upucan s leđa, puzao u pokušaju da se spasi(video)

Podsjeća se da u skladu sa Statutom OŠ „Vladislav Ribnikar“ kolegijum čini osam roditelja predstavnika svakog razreda.

Ribnikar foto Aleksandar Roknic

Prema saznanju roditelja, kolegijumu je prisustvovalo 16 roditelja, „očigledno podobnih da donese ovakvu odluku mimo većine koja je na zvaničnim sjednicama imala drugačiji stav“, Međutim, kako se navodi, glasanje nije bilo dozvoljeno“.

Dodaje se da je Savjet roditelja jedini organ koji ima pravo da donese odluku u ime roditelja u skladu sa Statutom i Zakonom.

Ispred roditelja apel su potpisali Bojan Ninković, Milena Vasić, Vojin Šaljić i Miloš Stojanović.

BONUS VIDEO: Doktor hitne pomoći: U hodniku zatičem 3 beživotna tela… *detaljno*

izvor Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more